njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

14. aug. 2014

Zbog nedostatka napada na kontrolore u ekosistemu GSP došlo do nekontrolisanog razmnožavanja kontrolora

"Doveli smo kontrolore da bismo sprečili rast broja švercera i istrebili tu vrstu, međutim sada imamo situaciju da se populacija kontrolora nesmetano razmnožava"

“Doveli smo kontrolore da bismo sprečili rast broja švercera i istrebili tu vrstu, međutim sada imamo situaciju da se populacija kontrolora nesmetano razmnožava”

BEOGRAD, 14. avgust 2014, (Njuz) – Nedostatak prirodnih predatora u ekosistemu gradskog prevoza, kao i drastični pad napada na kontrolore rezultirao je povećanjem njihovog broja i samim tim povećanjem gužvi u gradskom prevozu.

Zbog ovog neplaniranog rasta broja kontrolora grad planira da preduzme mere radi suzbijanja ove vrste u autobusima u narednom periodu.

– Doveli smo kontrolore da bismo sprečili rast broja švercera i istrebili tu vrstu, međutim sada imamo situaciju da se populacija kontrolora nesmetano razmnožava. Ako uopšte želimo manje gužve i manje kontrolora u javnom gradskom prevozu, moramo ostvariti veći broj napada na njih. Grad nije u mogućnosti da snosi teret tolikog broja kontrolora – ukazao je Milković.

On je, kako je navedeno u saopštenju GSP, objasnio da je svuda u svetu normalno da na deset autobusa dođe jedan kontrolor a kod nas je situacija obrnuta, što finansije grada i GSP “Beograd” dovodi u veoma tešku i nezavidnu finansijsku situaciju.

Milković je upozorio da će ako se u relativno kratkom roku ne reši pitanje velikog broja kontrolora, GSP i kompletan javni prevoz u gradu biti paralisani.

On je dodao da trenutno GSP traži način da sa svojim u potpunosti “neuposlenim” resursima radne snage, koji bi kontrolisali kontrolore, pomogne da se eksponencijalni rast broja kontrolora karata zaustavi i da se time stane na put njihovom razmnožavanju i povratka prirodne ravnoteže u ovaj ekosistem.

Viktor Marković

 1. aleksandar kaže:

  priroda takve situacije sama koriguje
  poplavama i ledenim dobima, tako da
  nema bojazni da je ovo stanje trajno.

  dotle, ostaje nam da se zgrazamo na
  proces razmnozavanja kontrolora, gde
  se njih dvojica, ili grupno, trte u nekoj
  radionici za autobuse, onako neljubazni,
  sve u onim drecavim prslucima…

  …bljak fak….

 2. ehm kaže:

  Priroda sve uglavnom radi sama
  Nakon nekog vremena, kontrolori ce postati jedini u svom habitatu, a onda ce vremenom uginuti zbog nedostatka hrane i paznje.

  1. celtic kaže:

   Jedva čekam da oni koji provjeravaju počnu da rade. Tada neće imati ni vremena za slavu, svadbu ni sahranu.

 3. crni Gavrilo, šta uradi? kaže:

  Da ne bi doživeli sudbinu ambrozije, komaraca ili ozonskog omotača, protiv kojih se diglo sve živo a da ne spominjem i alge u vodi, predlažem kontrolorima da se samoorganizuju i tako zaštite sebe i svoj plemeniti poziv. Ovaj natpis na Njuzu je poziv na linč kontrolora i njihovo istrebljenje. Pošto sada ni Đilas ne može da ih spasi ostaje jedino da se udruže i osnuju sindikat i potom da se kolektivno učlane u SNS. I onda mogu da nakrive kapu! Ko sme protiv prvog i jedinog!

 4. iva kaže:

  Mislim da je sledeći logičan korak da zapatimo hijene.

 5. Tagore kaže:

  Priča se da nisu gejevi, a razmnožavaju se kao virus ebola kod majmuna?!

  Dva pripadnika ”svete crkve Isusa Hrista i Svetih zadnjih dana”, mormoni Winston Blackmore i James Marion Oler, koji respektivno imaju 24 i 4 supruga u selu Bountiful, 700 km od Vankuvera (bliski zapad), prijavljena su zakonu zbog utajenog poreza od jedva CA$1,68 moliona.
  Seoske vlasti Bountifula bi mogle zatvoriti oči na poreski zaborav, ali očekuju dozvolu od Ujedinjenih Emirata kako bi mogle objaviti sve DOKUMENTE bračnih ugovora i preostale ugovore o prodaji divljih teritorija Arapima.

 6. misterx kaže:

  Treba ih angazovati na izgradnji BG na vodi,uposljavanje iz jedne gradske sluzbe u drugu je od velike koristi,sprecava se uposljavanje novog ljudstva koje je po pravilu partijsko i iybegava se zamrsena procedura kod raspisivanja konkursa za ta radna mesta,cak bi zbog njihove brojnosti moglo da ih se rasporedi po svim vaznijim gradskim raskrsnicama i putevima u slucaju da neka od postojecih kamera zakaze.

 7. nJa kaže:

  Ja mislim da su ovi vredni ljudi zasluzili po auto. Majku mu, em su sveprisutni, em rade non-stop, red je da dobiju sluzbena vozila, da se ne pate vise u gradskom prevozu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *