nazad na vrh

Zbog velikog broja službenih automobila Vlada prinuđena da zaposli još službenika

Vlada se plaši da automobili ne propadnu ako se ne voze

BEOGRAD 11. januar 2012, (Njuz) – Vlada Srbije planira da u naredna tri meseca zaposli nove službenike u državnoj upravi kako bi rešila problem velikog broja službenih automobila koje nema ko da vozi, saznaje Njuz.

U Srbiji trenutno ima oko 30.000 službenih vozila i Vlada je odlučna da ne dozvoli njihovu neiskorešćenost.

– Broj službenih automobila je izuzetno veliki i trenutno nemamo dovoljan broj ljudi koji bi ih vozili. Poznato je da automobil propada ako se ne vozi, a Srbija nije toliko bogata zemlja da bi mogla sebi da priušti propadanje svoje imovine  – rekao je naš izvor iz Vlade koji je tražio da ostane anoniman – U vreme krize moramo štedeti gde god možemo i iskoristiti sve potencijale kojima raspolažemo, a službeni automobili su možda i najveća šansa Srbije.

Kako saznajemo, Vlada će u narednom periodu analizirati situaciju kako bi imala jasnu sliku o profilu potrebnih službenika. Sistematizacija će se vršiti prema modelu i kvalitetu automobila, pa će po tom kriterijumu na svaki luksuzni automobila, poput Audija, BMW-a i Mercedesa biti primljen jedan direktor, dok će za jeftinije modele bili primljeni niži činovnici.

Bojan Savić

 1. Preporucio bih vladi da se mane BMW-a, AUDI i Mercedesa. Vreme je da se predje na Bentley i Rolls Royce!

 2. Ma to su bre matori automobili 1-2g nego poshto je Dinkic otisho po josh jedan kredit koji valjda niko nikad nece vracati najbolje da obnove brate vozni park pa nece u tim kantama valjda ne pregovore sa nekim samo njima bitnim??

 3. neka predsednika i ministre vozi po 10 automobila i eto svi su uposleni

 4. Ovakve vesti bude optimizam…ima ko brine ima ko ne da da se propadne…mislim da mnogi sada spavaju mnogo mirnije…a najlepse buduci vozaci sluzbenih kola…

 5. 2013.godina????

 6. Trazi posao mlad edukovan vozac od 22 god. sa 12 god radnog iskustva i 10 znacajnih vozackih projekata koje moze dostaviti na uvid. Diplomirao na fakultetu za vozace sa prosecnom ocenom 9.99. Ostale sposobnosti: voznja aviona, autobusa, kamiona, motora, bicikla, rolera, trotineta. Spreman na dodatno usavrsavanje za voznju svemirskih brodova. Licne osobine: vredan, odgovoran, komunikativan, odlican za rad u timu, odlican kada samostalno treba da obavi zadatak. Spreman da volontira 3 godine kako bi poslodavci dobili sliku o njegovim profesionalnim sposobnostima.

  • I tako neka makedonska ministarka, (ne sećam se čega), kupi od trgovca, radnika treće smene, Albanjerosa makedonskog državljanstva, polu-novi BMW crne farbe za svoje službene potrebe i posete mračnih kuća novonastale republike – Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM).

   U poseti Velikom Aleksandru – Makedonskom dolazi neki nemački ministar iz Bundestaga i ”makedonsko devojče – kitka šarena” – ministarka FYROM-a u novom službenom BMW-u ga voza od Skopja do Ohrida na festival albanske muzike.

   – Vaš službeni BMW mi je pokraden pre mesec dana – kaže nemački ministar Bundestaga, i makedonska ministarka ”kitka šarena” mu ”poklanja” ključeve službenog vozila u kome ga je do Ohrida vozila.

   Ako i naša Vlada vrati vlasnicima sva pokradena službena vozila, ostaćemo na fijaker i na dva pastuva za motorizaciju.

 7. Mogli bi na svakih 10 automobila da zaposle po jednog peraca prednjih soferki.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix