nazad na vrh

Železnice Srbije u radni odnos primile kandidata koji je dva sata kasnio na razgovor za posao

Radivojevi izgovori za odlaganje dolaska kupili su komisiju

BEOGRAD, 29. mart 2018, (Njuz) – Radivoje Marjanović iz Beograda primljen je na radno mesto u Železnicama Srbije najviše zahvaljujući tome što je na razgovor za posao zakasnio dva sata.

– Imali smo dosta kandidata, ali se nijedan nije izdvojio svojim kvalitetima – priča Bogdan Sretenović član komisije koja je ocenjivala kandidate – Radivoje je u jednom momentu zvao, izvinio se i najavio da će kasniti petnaest minuta. To nas je već zaintrigiralo. Posle nekih 45 minuta se opet javio i rekao nam da će stići za pola sata. Sedeli smo, čekali, nalazili načine da potrošimo vreme, na kraju smo se prilično unervozili, a neki članovi komisije su već želeli da odu kada se Radivoje konačno pojavio. Odmah smo mu dali da potpiše ugovor jer smo bili svesni da boljeg kandidata nećemo naći – kaže ovaj iskusni stručnjak.

Radivoje priznaje da je oduševljen novim radnim mestom i mogućnostima koje mu on pruža.

– Oduvek su me zanimali vozovi. Kao dete sam se igrao sa nje dolaska nje nnjima, kasnije putovao po Srbiji i, na neki način, srodio sa železnicom. Zato sam toliko žarko i želeo ovaj posao. Za sada sam prezadovoljan uslovima i atmosferom u firmi. Malo je nezgodno što kolege uglavnom srećem u prolazu, mada uvek nađemo vremena da zastanemo i popričamo bez obzira koliko hitan bio posao koji nas čeka – ispričao je ovaj mladić.

Bojan Savić

  1. Da bi bili kompletno fer prema kandidatu, morali ste napomenuti da mu je olakšavajuća okolnost bila što je na intervju došao vozom preko Prokopa!

  2. Ostali, koji su bili tacni u sekund ,morace sacekati konkurs za uposlenje u metrou,2027. godine a prema dinamici Gorana Vesica,direktora Kancelarije za Beograd tj. ZSO u Prestonici…

  3. Jbg treba znati kome dati 5000 e za radno mesto. Zeleznica je 2016. odbila dosta kvalitetnih I odlicnih kanditata I primila ljude koji su jedva skolu zavrsili, ali imali su vezu preko sindikata I Gospodina Gemaljevica tada direktora Cargo Srbija koji je lepo zaradio na primljenim kandidatima. Pozz

  4. Da je zakasnio 3 sata, dobio bi mesto direktora. Sve po redu voznje.

  5. Nije mu preporuka samo to sto kasni, nego i njegov deda. Jednom je pomogao prijatelju koji je danima imao proliv. Pozalio se njegovom dedi, i ovaj mu rece:”Nemas problem, kad fenjerom zaustavljam brzi voz, gde necu jedan proliv”

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix