Radivojevi izgovori za odlaganje dolaska kupili su komisiju
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

29. mar. 2018

Železnice Srbije u radni odnos primile kandidata koji je dva sata kasnio na razgovor za posao

BEOGRAD, 29. mart 2018, (Njuz) – Radivoje Marjanović iz Beograda primljen je na radno mesto u Železnicama Srbije najviše zahvaljujući tome što je na razgovor za posao zakasnio dva sata.

– Imali smo dosta kandidata, ali se nijedan nije izdvojio svojim kvalitetima – priča Bogdan Sretenović član komisije koja je ocenjivala kandidate – Radivoje je u jednom momentu zvao, izvinio se i najavio da će kasniti petnaest minuta. To nas je već zaintrigiralo. Posle nekih 45 minuta se opet javio i rekao nam da će stići za pola sata. Sedeli smo, čekali, nalazili načine da potrošimo vreme, na kraju smo se prilično unervozili, a neki članovi komisije su već želeli da odu kada se Radivoje konačno pojavio. Odmah smo mu dali da potpiše ugovor jer smo bili svesni da boljeg kandidata nećemo naći – kaže ovaj iskusni stručnjak.

Radivoje priznaje da je oduševljen novim radnim mestom i mogućnostima koje mu on pruža.

– Oduvek su me zanimali vozovi. Kao dete sam se igrao sa nje dolaska nje nnjima, kasnije putovao po Srbiji i, na neki način, srodio sa železnicom. Zato sam toliko žarko i želeo ovaj posao. Za sada sam prezadovoljan uslovima i atmosferom u firmi. Malo je nezgodno što kolege uglavnom srećem u prolazu, mada uvek nađemo vremena da zastanemo i popričamo bez obzira koliko hitan bio posao koji nas čeka – ispričao je ovaj mladić.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Da bi bili kompletno fer prema kandidatu, morali ste napomenuti da mu je olakšavajuća okolnost bila što je na intervju došao vozom preko Prokopa!

 2. voya montoya kaže:

  Ostali, koji su bili tacni u sekund ,morace sacekati konkurs za uposlenje u metrou,2027. godine a prema dinamici Gorana Vesica,direktora Kancelarije za Beograd tj. ZSO u Prestonici…

 3. Jovan kaže:

  Jbg treba znati kome dati 5000 e za radno mesto. Zeleznica je 2016. odbila dosta kvalitetnih I odlicnih kanditata I primila ljude koji su jedva skolu zavrsili, ali imali su vezu preko sindikata I Gospodina Gemaljevica tada direktora Cargo Srbija koji je lepo zaradio na primljenim kandidatima. Pozz

 4. Sasa kaže:

  Da je zakasnio 3 sata, dobio bi mesto direktora. Sve po redu voznje.

 5. DJura kaže:

  Nije mu preporuka samo to sto kasni, nego i njegov deda. Jednom je pomogao prijatelju koji je danima imao proliv. Pozalio se njegovom dedi, i ovaj mu rece:”Nemas problem, kad fenjerom zaustavljam brzi voz, gde necu jedan proliv”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *