Zorana Mihajlović je zatekla gradilište bez novinara
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

31. jul. 2016

Zorana Mihajlović tokom nenajavljene kontrole zatekla gradilište bez novinara

LJIG, 31. jul 2016, (Njuz) – Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović nenajavljeno je obišla radove na deonici Ljig-Preljina nakon čega je ocenila da je prisustvo novinara na nezadovoljavajućem nivou, saopšteno je iz njenog kabineta.

Zorana Mihajlović i v.d. direktora Putevi Srbije, Zoran Drobnjak, zatekli su gradilište bez novinara i kamermana nakon čega je ministarka izdala nalog da se poveća broj predstavnika medija na svim gradilištima za koje je najavila da će ih nenajavljeno posetiti.

– Obišli smo celu deonicu, zaustavili smo se na svakoj značajnoj tački i na osnovu svega viđenog mogu da konstatujem da nije ispoštovan minimalan broj novinara koji treba da isprati moje nenajavljene kontrole gradilišta. Novinari su dužni da nas obaveste ako su sprečeni da dođu kako bismo nenajavljeno obišli neko drugo gradilište na kom ćemo zateći kamere – izjavila je Mihajlovićeva za Njuz.

– Nedopustivo je to da dođemo na gradilište gde ne samo da ne možemo da nađemo novinare, već nema nijednog fotografa.Naši novinari kada pokrivaju teme iz nekih drugih oblasti rade po ceo dan, čak i u dve do tri smene i morali bi da pokažu takvu posvećenost i kada su moje posete gradilištima u pitanju. Ili će raditi kada je potrebno i kako treba ili će ih zameniti neko drugi – istakla je ministarka.

Na pitanje kako ocenjuje radove na deonici koju je obišla ministarka Mihajlović je odgovorila da to nije bio cilj njene posete, ali da će više o tome moći da kaže kada sutra u 12 časova zajedno sa novinarima i kamermanima nenajavljeno poseti ovo gradilište.

Soko Sokolović

 1. Рубљов kaže:

  Новинари ненајављено дошли у зграду владе, кад тамо, нема владе…Новинари ненајављено стигли пред амбасаду америчку, амбасадор ненајављено отишао у Јајинце…Рад и резултати, и једна тачка ненајављено обишли гарсоњеру у Белвилу, кад тамо неко спава…

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Vlada (nepostojeća) prvo novinarima stavi u zadatak da stalno budu na izložbi i tamo uče o necenzurisanom novinarstvu, a onda im pravi ovakve ipade. Izgleda da će, kad se reforme sprovedu, svako u Srbiji morati da radi 25 sati dnevno!

 3. Ja sam kaže:

  Da vi vlast izbegla situacije iz teksta trebala bi da tabloidne novinare, tipa pink, informer, kurir… infiltrira u putare, bageriste, tesare, armirace,kafe kuvarice, traktoriste, baba sere…pa kada delegacija nasih prolivticara nenajavljeno naleti a oni zbace, slemove, radne kombinezone, toalet papire…a isucu mikrofone, kamere, plajvaze…
  Niko ih ne bi provalio jer su ionako bili tesari, vozaci, frizeri, stocari…pre nego sto su naprasno postali ,,novinari”u informativnik kucama gde se istina cenzurise.

 4. zeks kaže:

  Evidentan je taj problem sa odsustvom novinara na gradilistima,ali Zoka nije dozvolila da ta poseta bude gubljenje njenog dragocenog vramena.Ona je najvise vremena provela gledajuci radnika koji je busio asfalt velikom vibracionom busilicom i prokomentarisala kako ona kod kuce ima nesto slicno,ali da ce morati i ona sebi nabaviti takvu masinu…

 5. haha kaže:

  Mozda su zaglavili negde u saobracaju. Srecom, pa masine i radnici za slikanje su bili na mestu.

 6. Sp kaže:

  Svaka nenajavljena poseta ministarke tehničke vlade, od milošte Zmihajlović, je mač sa dve oštrice, ali joj ne gine da pukne 500 evrića na šminkanje: Ako dodje našminkana i novinari su tu – odlično. Ali, ako dodje nenašminkana, radnici, novinari i sva živa bića koja se zateknu na licu mesta, mogu da se razbeže, misleći da ih napada neko jezivo čudovište. Mada, teoretski, svaki mač je mač sa dve oštrice.

 7. Dzoni kaže:

  Genijalan naslov. Nista nisu uradili za 4 godine vlasti, ali zato slikaj – snimaj reality Srbija 24h. I Kim Dzon Un bi im pozavideo na satnici koju imaju na tv frekvencijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *