njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. nov. 2012

Žrtve iz hronike apeluju na Kurir i Blic da okončaju okršaj i vrate se redovnom izveštavanju

Zbog sukoba medija ni krvavog noža već danima nije bilo u novinama

BEOGRAD, 15. novembar 2012, (Njuz) – Udruženje žrtava iz crne hronike apelovao je danas na dnevne listove Kurir i Blic da okončaju svoj međusobni sukob i nastave da profesionalno izveštavaju o nadolazećim žrtvama svih zločina u Srbiji.

Udruženje navodi da je, prema njihovom monitoringu, u poslednjih nedelju dana adekvatno ispraćen samo slučaj ubistva manekenke Vladislave Červenko, dok su svi ostali slučajevi vidno zapostavljeni i površno obrađeni.

– Uvereni smo da je takvo izveštavanje posledica preokupiranosti ovih, za nas izuzetno značajnih medija, njihovim međusobnim sukobima koji su eskalirali tokom prethodnih pet dana. Za to vreme, na najvećem gubitku su žrtve saobraćajnih nesreća, porodičnih tragedija, silovanja i prebijanja, koje ne dobijaju dovoljno pažnje u ovim medijima. Javnost zbog toga ostaje uskraćena za neophodne informacije o detaljima njihovog stradanja, sahrane, patnji članova porodice i reči koje su izgovarali prilikom sahranjivanja svojih najmilijih – ocenjuje Udruženje.

Žrtve iz crne hronike upozoravaju da je u Kuriru i Blicu u poslednjih nedelju dana prosek strana u toj rubrici opao na svega jednu i po stranu, dodajući da čak i starlete trenutno dobijaju više prostora.

– Te devojke, iako žive, dobijaju neopravdano mnogo prostora u odnosu na neuporedivo važniju crnu hroniku, a ako se medijsko prepucavanje između Blica i Kurira nastavi, strahujemo da bismo mogli ostati bez crnohroničarskih naslova koji su vremenom postali zaštitni znak ovih listova – zaključuje Udruženje.

Nenad Milosavljević

Neočekivani obrt: Ringier Axel Springer podržao Blic u sporu protiv Kurira

Kompanija Ringier Axel Springer oglasila se saopštenjem u kojem je izrazila podršku dnevnom listu Blic koji proteklih dana vodi medijski rat sa listom Kurir.

– Ringier Axel Springer obično se ne meša u rad medija i ne staje ni na čiju stranu, ali ovog puta imamo toliko snažan utisak da je dnevni list Blic u pravu, da nismo mogli a da ne odreagujemo. Želimo da zaposlenima u Blicu poručimo da smo uz njih jer se i našoj kompaniji u prošlosti dešavalo da bude meta sličnih napada – saopštila je ta kompanija.

 1. Ja sam kaže:

  I dok se KU(kuuu)RIR i BLIC preganjaju, PINK 2 uveliko sprema rijaliti serijale:
  ,,48 dati od smrti do opela, sa zakuskom na kraju”
  ,,Jedan dan u hladnjaci Novog groblja”
  ,,Slagalica. Kako sastaviti telo samoubice-bombe?”
  Ocekuje se rekordna gledanost.

 2. Tagore kaže:

  Burma, Bangladesh, Nepal, Tajikistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, Uzbekistan i Kazakhstan imaju isti problem.

  Na pašnjaku visoke stepe se nađe siromašni ‘Ringier’ (made in Swaziland) i uveze provokatorski ‘Blick’ širom zemlje Srbije.

 3. scoby kaže:

  Ovo sve je samo predigra, frka će nastati kad se tu umeša manjo vukotić!

  1. Sremac kaže:

   scoby, potpuno si u pravu. Kad se umeša ‚‚prvi crnogorski samouki konsultatnt‚‚ končno će prestati da izlaze čak i Sremske novine

 4. Romper kaže:

  Zar se nije povukao ovaj noz iz hronike?

  1. zexx kaže:

   Noz se zabio u horniku i tesko ce odande napolje.Da bi izasao iz hronike mora da padne krv,a to je onda paradoks.

 5. Dado kaže:

  “Te devojke, iako žive…”
  Vrhunski, skidam kapu!

 6. coa kaže:

  Ovaj noz iz poslasticarnice opet radi, a obeco da ce se povuci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *