njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. sep. 2011

Zukorlić: Napuštamo Fejsbuk ako Bošnjaci ne budu lajkovani kao konstitutivni narod. Bojkot novog dizajna profila

Zukorlić insistira da Fejsbuk prizna bošnjačku naciju

NOVI PAZAR, 30. septembar 2011, (Njuz) – Vođa bošnjačkog nacionalnog saveta muftija Muamer Zukorlić, preko lokalnih medija poručio je Fejsbuk vrhuški da „ukoliko novopazaračka fan strana ne dobije svoj ravnopravan dio muslimanskih lajkova, neće nam preostati ništa drugo do postaviti svoje uslove pod kojima ćemo ostati na toj mreži ili se u suprotnom pridružiti muslimanskoj braći diljem svijeta koji odlaze.”

U emotivnom obraćanju fanovima, Zukorlić je naglasio da je Fejsbuk njihov koliko i ostalih naroda ali da se mora ispoštovati bošnjačka nacija.

– Uslovi su slijedeći: hitan razgovor sa Cukenbergom i top menadžmentom Fejsbuka ukoliko postoji, Bošnjački lajkovi i komentari da se ne mogu hajdati, formiranje odbora za internacionalizaciju problema diskriminacije Fejsbuk statusa Bošnjaka na drugim fan stranama, osnivanje narodnog odbora Bošnjaka na Fejsbuku koji bi se bavio provjerom realizacije dogovora, izdvajanje 1 centa po svakom bošnjačkom statusu koji bude hajdovan od strane pripadnika drugih fan grupa, smjena Chief Minority Executive-a Fejsbuka, a ukoliko isti ne postoji, zaposliti ga pa otpustiti, onemogućavanje uzgoja svinja na muslimanskim Farmville nalozima i na kraju šaljemo poruku Fejsbuku da se ne igra sa bošnjačkom fan grupom jer je to poigravanje sa sudbinom Fejsbuka. Fan page lako preraste u Fatva page – rekao je muftija.

Zukorlić je posebno naglasio da novi dizajn profila uopšte nije uzeo u obzir potrebe i zahteve manjina, posebno bošnjačke, i da će svi pravi Bošnjaci u Srbiji ignorisati novi dizajn dokle god je to moguće.

– Pozivamo sve muslimane u Srbiji da bojkotuju nove profile, da se ne registruju tako da se broje pod “Srbija” i posebno da ne igraju igrice servirane iz Palo Altoa samo sa jednim ciljem, a to je gušenje naše nacionalne svijesti- upozorio je Zukorlić.

Muamer Zukorlić je poručio novopazarskim Bošnjacima koji se dodvoravaju vrhuški Fejsbuka, od kojih su neki čak i članovi upravnog odbora istog, da će ih snaći „hajdanje“ na najvišem nivou i ako hajdanje pređe u hejt da će za to sami biti krivi.

Dejan Nikolić

Napomena: Članak je rimejk jednog od prvih tekstova na Njuzu

 1. Aca Facić kaže:

  Зукорлићи су од Фацића, Фацићи од Путинових, а Путинови од Цукенбергових. Све ви је повезано данас…

 2. misley kaže:

  hehehe…
  prvi

  1. comi kaže:

   koji umire

 3. Iva kaže:

  Ovako nesto slicno slusamo svaki dan

 4. Milan kaže:

  Napusticu Njuz jer ste mu sliku obrnuli u ogledalu :P
  Upucujem ostar protest! Da je druge verske pripadnosti ne biste to uradili!
  Uaa urednistvo :D

 5. Jordan kaže:

  On je stvarno u stanju to da uradi!

 6. mixon kaže:

  sada ste ugasili, kada vas ubaci na fatva page, ima da štampaju i pale njuz pored američkih i jevrejskih zastava širom sveta!

 7. celtic kaže:

  Chief Minority Executive – idealna funkcija!!!!

 8. Edis kaže:

  Hahaha samo mogu da se nasmejem ovome.. Majmun glupi sere.. ja se ponosim sto pisem cirilicu i sto sam gradjanin srbije, jer me niko ne diskriminise kao muslimana..

  1. Detonacija kaže:

   Ложиш нас а ? :)

 9. Ajvarolog kaže:

  ”ukoliko isti ne postoji, zaposliti ga pa otpustiti”… Njuz.net – bringing the drama since 2010. xD

 10. Mira M.Kovacevic kaže:

  ma ..i nije za vas facebook..vi trebate jedan MUFTABOOK!

  1. duh sa sekirom kaže:

   bitno je da si ti nama tako duhovita. Izgleda da je to zarazno….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *