njuz-autor

AUTOR: urednistvo

23. jul. 2021

Zvanično počela sezona izgovora “Ne mogu sad, gledam kajakaše”

CEO SVET, 23. jul 2021, (Njuz) – Danas oko 13 časova u celom svetu je zvanično počela sezona izgovora “Ne mogu sad, gledam kajakaše”.

Ovu fraza će tokom narednih petnaestak dana biti korišćena širom planete kao obrazloženje za odlaganje najrazličitijih obaveza, od čitanja školske lektire preko kućnih popravki i izbacivanja đubreta, pa sve do peglanja i pranja sudova.

Ovaj neformalni, ali sada već vrlo rasprostranjeni praznik, obeležava se na svake četiri godine i ujedinjuje ceo svet u gledanju kajakaša.

– Realno, kajakaši su mnogo bolji od bilo koje obaveze koju bismo morali da uradimo. Ne kaže se džabe ‘Što možeš danas, ostavi za sutra ako su danas na programu kajakaši’” – kaže Radojko Krstić sa Instituta za monitoring kajakarstva i unapređenje prokrastinacije iz Sremske Kamenice.

Prema njegovim rečima, u narednih par nedelja mnogi će kao izgovor koristiti i badminton, futsal, džudo, streljaštvo ili skakanje po trampolini, ali nije bitan sam sport koji se koristi kao izgovor, već ideja.

– Ovih dana svi ćemo se okupiti oko ideje da istresanje tepiha ili krečenje mogu da sačekaju, ali da novi futsal meč ne može, jer se i futsal i kajak i džudo i gomila drugih sportova u ovom obimu dešavaju tek na svake četiri godine. To nije samo sport, to je spektakl, za razliku od istresanja tepiha. I zato pripremimo kokice i piće, udobno se zavalimo i setimo se krilatice ovog predivnog događaja: Nije važno pobediti, važno je učestvovati u gledanju kajakaša!”, egzaltirano je zaključio sagovornik Njuza.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *