njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. jul. 2010

Afrika nestrpljivo očekuje rezoluciju Skupštine Srbije

Cela Afrika čeka razrešenje drame u Skupštini Srbije

BEOGRAD, VEĆINA AFRIČKIH PRESTONICA, 26. jul (Njuz) –Afričke zemlje nezadovoljne su angažovanjem Srbije u borbi za status Kosova i Metihije i traže smenu Vuka Jeremića posle političkog poraza prouzrokovanog odlukom Međunarodnog suda pravde u Hagu.

„Uložili smo puno u to i očekivali pobedu. Sada od stava Srbije zavisi dalja borba koja mora da zaustavi mogući talas otcepljenja. Mlaka politika srpskog ministra spoljnih poslova nas ne ubeđuje u konačnu pobedu protiv secesionističkih pokreta plemena Masasi, Zulu, Venda i Nelotik čim otkriju dimenzije papira na kojem neformalno mogu da napišu deklaraciju nezavisnosti.“ – izjavio je Bendžamin N’kulele, predsednik Afričkog udruženja protiv unilateralnih secesija.

„Rezolucija Srbije mora da uvrsti i sve nacije koje su pogođene odlukom MSPa, naručito afričke. Nije fer da mi ne priznajemo Kosovo a njihova rezolucija da ne pominje Mali.“ – izjavio je naš izvor blizak vrhu vlasti te zemlje. „Vidimo da to nije slučaj i razočarani smo. Evo gledamo prenos već 12 sati, toliko je uzbudljivo da su kolege iz Somalije izglasale zakon o zabrani gledanja iste sa kaznom smrti za prekršioce. Ganjani nam poručuju da nisu Srbiji dali Rajevca za selektora zbog neuspeha pred MSP-om. Ljudi, gubite bitne saveznike. Stisnite EU i pokrenite naša pitanja u rezoluciji.“

Presednik Srbije Boris Tadić je u svom izlaganju branio Vuka Jeremića od „neosnovanih napada nekih afričkih država“ i najavio još jednu afričku turneju.

  1. odzacar kaže:

    konacno neko ko moze da nasledi indexe i krmacu iz dobrog perioda!!! svaka cast, s vama sam sve dok vas ne zabrane !!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *