njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

15. apr. 2021

Antiglobalisti iz Srbije potpisali protokol o ujedinjenju i saradnji sa kolegama iz čitavog sveta

16. april 2021, (Njuz) – Grupa antiglobalista iz Srbije, na čelu sa Sašom Radulovićem, juče je održala Skajp konferenciju sa kolegama iz Amerike, Rusije i Japana na kojoj su utanačeni svi detalji oko zajedničkog delovanja protiv globalizma, nakon koje je digitalno potpisan memorandum o saradnji, koji je javno dostupan na internetu svim ljudima širom sveta koji žele da se priključe.

– Globalizam je zlo koje nas izjeda decenijama unazad, o čemu Dosta je bilo priča poslednje tri godine na svim globalnim društvenim mrežama. U svetu postoji mnogo političkih opcija koje se zalažu za antiglobalističke ideje, ali do sada nisu sarađivale. Mi smo potpisali protokol o saradnji i na korak smo od osnivanja velike alijanse, rekao je Radulović dok su ga gledali ljudi širom planete. – Jedan od glavnih ciljeva nam je da ujedinimo svet u borbi protiv globalizma. Samo globalno ujedinjeni ćemo moći da smanjimo pojedinačne troškove delovanja, ali i da obezbedimo značajne izvore finansija, koji su neophodni za promociju naših stavova – rekao je Saša Radulović okupljenim medijima.

Prema Radulovićevim rečima, međunarodna antiglobalistička alijansa želi da izbegne bankarski kartel za lokalna finansiranja, a svakoj članici finansije predstavljaju veliki problem kod predizbornih aktivnosti. Osnivanje alijanse će u mnogo čemu rasteretiti budžete, a pored toga, zahvaljujući internetu i mobilnim tehnologijama koje sada povezuju ceo svet, članice će jednom nedeljno imati sastanke na kojima će razmenjivati iskustva.

– Dogovor je da svaka članica pojedinačno, u svojoj zemlji, poništi sve trgovinske sporazume, eliminiše uticaje velikih međunarodnih korporacija i zabrani međunarodne vojne operacije. – dodao je Radulović.

Kako Njuz nezvanično saznaje, u toku su i završni pregovori sa kineskim antiglobalističkim pokretom koji bi pomogao oko štampe propagandnih materijala, jer ima sopstvenu štampariju, sa najjeftinijom cenom štampe u svetu.

Prva zvanična Skajp konferencija za medije novoosnovane međunarodne antiglobalističke alijanse biće održana krajem maja.

Uroš Bogdanović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *