njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

15. apr. 2021

Antiglobalisti iz Srbije potpisali protokol o ujedinjenju i saradnji sa kolegama iz čitavog sveta

16. april 2021, (Njuz) – Grupa antiglobalista iz Srbije, na čelu sa Sašom Radulovićem, juče je održala Skajp konferenciju sa kolegama iz Amerike, Rusije i Japana na kojoj su utanačeni svi detalji oko zajedničkog delovanja protiv globalizma, nakon koje je digitalno potpisan memorandum o saradnji, koji je javno dostupan na internetu svim ljudima širom sveta koji žele da se priključe.

– Globalizam je zlo koje nas izjeda decenijama unazad, o čemu Dosta je bilo priča poslednje tri godine na svim globalnim društvenim mrežama. U svetu postoji mnogo političkih opcija koje se zalažu za antiglobalističke ideje, ali do sada nisu sarađivale. Mi smo potpisali protokol o saradnji i na korak smo od osnivanja velike alijanse, rekao je Radulović dok su ga gledali ljudi širom planete. – Jedan od glavnih ciljeva nam je da ujedinimo svet u borbi protiv globalizma. Samo globalno ujedinjeni ćemo moći da smanjimo pojedinačne troškove delovanja, ali i da obezbedimo značajne izvore finansija, koji su neophodni za promociju naših stavova – rekao je Saša Radulović okupljenim medijima.

Prema Radulovićevim rečima, međunarodna antiglobalistička alijansa želi da izbegne bankarski kartel za lokalna finansiranja, a svakoj članici finansije predstavljaju veliki problem kod predizbornih aktivnosti. Osnivanje alijanse će u mnogo čemu rasteretiti budžete, a pored toga, zahvaljujući internetu i mobilnim tehnologijama koje sada povezuju ceo svet, članice će jednom nedeljno imati sastanke na kojima će razmenjivati iskustva.

– Dogovor je da svaka članica pojedinačno, u svojoj zemlji, poništi sve trgovinske sporazume, eliminiše uticaje velikih međunarodnih korporacija i zabrani međunarodne vojne operacije. – dodao je Radulović.

Kako Njuz nezvanično saznaje, u toku su i završni pregovori sa kineskim antiglobalističkim pokretom koji bi pomogao oko štampe propagandnih materijala, jer ima sopstvenu štampariju, sa najjeftinijom cenom štampe u svetu.

Prva zvanična Skajp konferencija za medije novoosnovane međunarodne antiglobalističke alijanse biće održana krajem maja.

Uroš Bogdanović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.