njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. feb. 2011

Asteroid Apofis uvodi Srbiju u EU 2036. godine

Dva velika problema rešena jednim udarom

BEOGRAD, 12. februar 2011, (Njuz) – Nakon objave medija da će Asteroid 99942 Apofis najverovatnije udariti u zemlju 2036. godine, tim astrofizičara sa instuta “Ruđer Bošković” u Beogradu objavio je da bi prema njihovim proračunima udar ovog asteroida mogao našu zemlju odvesti direktno u Evropsku Uniju.

– Pravili smo kompjutersku simulaciju zemljine rotacije i izračunali tačno mesto na planeti Zemlji u koje će Apofis udariti 13. Aprila 2036 godine – izjavio je Nebojša Popov, direktor instituta. – Prema našim kalkulacijama, Apofis će udariti tačno u južni deo Srbije pod jako niskim upadnim uglom, što će istog trenutka izazvati ogromno pomeranje kopnene mase čitave Srbije i okoline Balkanskog poluostrva prema severu. Nakon toga, naša država će se nalaziti negde između današnje Češke i Nemačke. Drugim rečima, bićemo u samom srcu Evropske Unije – sa osmehom objašnjava Popov.

Vest o ulasku Srbije u Evropsku Uniju 2036. godine odmah je izazvala oduševljene reakcije svih domaćih zvaničnika, institucija i političkih partija.

– Sa radošću sam dočekao vest o ulasku Srbije u Evropsku Uniju – izjavio je danas predsednik Tadić. – Udar asteroida 99942 Apofis je sjajna vest za sve naše građane, jer to znači da nećemo morati narednih sto godina da usklađujemo cene i zakone sa evropskim, kao i da nećemo morati da rešavamo probleme korupcije i izručenja ratnih zločinaca. Asteroid Apofis će uvesti Srbiju u Evropsku Uniju bez obzira na zahteve Evrope, što je veliko olakšanje za sve naše građane, pogotovo za one koji su navikli da posluju sa korupcijom, kao i za činovnike državne administracije koji neće morati da menjaju način rada iz doba komunizma i da se doškolavaju – rekao je Tadić.

– Naravno, imaće to i nekih negativnih strana. Na primer, svi ćemo usled udara asteroida biti mrtvi i spaljeni, ali to su činjenice koje moramo da prihvatimo ako želimo da ostanemo na glavnom kursu ove države i njene vlade u poslednjih deset godina, a to je ulazak u Evropsku Uniju – dodao je Tadić.

Minstar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić već ima akcioni plan za pripremu ovog događaja.

– Ovo je sjajna prilika za veliki pomak naše zemlje ka Evropi – rekao je Dinkić. – Osim što će Apofis uvesti Srbiju u Evropsku Uniju, njegov udar će našoj zemlji doneti još nekoliko sporednih blagotvornih efekata. Sve propale državne fabrike i preduzeća na koje država troši novac da bi ih održavala u životu tada će biti sravnjena sa zemljom, što će biti značajno rasterećenje državnog budžeta. Takođe, država više neće morati da isplaćuje penzije, što će zaista osloboditi naš budžet ogromnih troškova i otvoriti vrata za investiranje u Srbiju – dodao je Dinkić

Upitan šta misli o špekulacijama da bi asteroid Apofis mogao da promaši Zemlju i tako ugrozi naše planove, Dinkić je odgovorio da se ne treba baviti hipotetičnim pretpostavkama.

– Već smo razmišljali o toj mogućnosti i imamo rešenje. U slučaju da Apofis bude skrenuo sa kursa, angažovaćemo Brusa Vilisa da sleti na asteroid i postavi eksplozivnu napravu koja će ga ponovo usmeriti na Srbiju, kao što je to već izveo u filmu “Armagedon”. Mi znamo da usluge Brus Vilisa nisu jeftine, ali ovo je prilika koju naša zemlja ne sme propustiti – rekao je Dinkić.

Istok Pavlović

BREJKING APDEJT:

Po najnovijim proračunima, udar Apofisa u južni deo Srbije izazvaće pomeranje današnje teritorije Kosova i Metohije u samo srce Srbije negde oko Kragujevca koji će tada biti blizu Duizburga. Time će Apofis pored uvođenja Srbije u EU, doprineti i rešavanju statusa Kosova, te će i najratoborniji protivnici ulaska naše zemlje u ovu organizaciju morati da priznaju da Srbija ispunjava sve uslove.

 1. Инжињер Књижевности kaže:

  Е, ТО је лобиста!

 2. marko kaže:

  kad mogu da plate Kovacevicu 1 000 000 usd,mogu i Brus Wilisu.Samo nemoj Roland Emerih da se mesa,jer onda ce sve ispasti sranje.

 3. Tagore kaže:

  Dr. Brad Carter iz Australije, (lProfessor of University of Southern Queensland), kaže da Srbija već u petak, 21. decembra 2012. ulazi u dva sunca.
  Proverite sami:
  Two Suns? Twin Stars Could Be Visible From Earth By 2012
  http://www.huffingtonpost.com/2011/01/20/two-suns-twin-stars_n_811864.html

  (To mu dođe – dva sunca, dva predsednika, dve setve, dve žetve i dva krompira po glavi stanovnika.)

 4. Tamm kaže:

  To ljudi, clanak vam je izvanredan. obradovao me jer mnogo mrzim ljude koji se u njemu pominju i njihove izjave, iskreno receno.

 5. noisy43 kaže:

  a nek jednom udari i nas taj asteroid a ne stalno amerikance.

 6. Nestorović Hranislav kaže:

  Sjajna vest. Najzad da Vlada Srbije uradi nešto pametno. Posle ovako epohalnog projekta, lagodno mogu da čekaju sve naredne izbore. Baš me interesuje da li gospođa Trivan ima udela u ovom epohalnom rešenju ?

 7. Саша Јеремић kaže:

  А шта кажу,хоће ли бити исплаћивана одштета онима на чију земљу падне та каменчина? И да ли ће уклањање бити од стране одговорних комуналних служби или сами да га премештамо?
  Дулићу чекам одговор!

 8. Jordan kaže:

  Vec dugo, skoro odavno, ako ne i duze, duboko, duboko u srcu, (ovlas i u dusi) znam, osecam, zeludac mi govori, javlja mi se, da ce Srbija, kad’ tad’ uci u Evropsku uniju sa Kosovom u srcu (kao sto vec rekoh i dusi). Prestace Oni Nas da ucenjuju sa glupostim kao sto su izrucenja Hagu, korupcija, privatizacija, vladavina prava, nenasilna komunikacija i sl…
  Odoh sada duplatim april ‘36-e u Tunisu, eventualno Egiptu dok ne prodje proces prikljucenja.

 9. Tagore kaže:

  Čitajte šta Dick Marty kaže za slovenački dnevni list “DELO”:
  http://www.delo.si/clanek/140065

  Naši dobrotvori jedva čekaju da uđemo…

 10. Genije Zavere kaže:

  Neverovatno je da niko ovu vest nije povezao sa zakupljivanjem satelita! Potpuno je jasno da naš vrh nije ništa želeo da prepusti slučaju i da je, radi izbegavanja opšte panike a pogotovu zemalja u regionu, sve upakovano u neku izmišljenu aferu. Bravo, odlično, još jedan vrhunski manevar naše vlasti i njenih službi i ministarstava.

 11. Dragana kaže:

  “… kao i za činovnike državne administracije koji neće morati da menjaju način rada iz doba komunizma i da se doškolavaju…” :D

 12. MikiMiks kaže:

  Hvala bogu… već sam se uplašila da nikada nećemo …

 13. Meurglys kaže:

  A ako Cedica do tog vremena ostane u Kongu, mogao bi se s rucka (ako ne bude sâm na meniju), vratiti na gozbu. Sve peceno, a i mnogo ukusnije – po evropskim standardima, ekoloski.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *