nazad na vrh

Asteroid Apofis uvodi Srbiju u EU 2036. godine

Dva velika problema rešena jednim udarom

BEOGRAD, 12. februar 2011, (Njuz) – Nakon objave medija da će Asteroid 99942 Apofis najverovatnije udariti u zemlju 2036. godine, tim astrofizičara sa instuta “Ruđer Bošković” u Beogradu objavio je da bi prema njihovim proračunima udar ovog asteroida mogao našu zemlju odvesti direktno u Evropsku Uniju.

– Pravili smo kompjutersku simulaciju zemljine rotacije i izračunali tačno mesto na planeti Zemlji u koje će Apofis udariti 13. Aprila 2036 godine – izjavio je Nebojša Popov, direktor instituta. – Prema našim kalkulacijama, Apofis će udariti tačno u južni deo Srbije pod jako niskim upadnim uglom, što će istog trenutka izazvati ogromno pomeranje kopnene mase čitave Srbije i okoline Balkanskog poluostrva prema severu. Nakon toga, naša država će se nalaziti negde između današnje Češke i Nemačke. Drugim rečima, bićemo u samom srcu Evropske Unije – sa osmehom objašnjava Popov.

Vest o ulasku Srbije u Evropsku Uniju 2036. godine odmah je izazvala oduševljene reakcije svih domaćih zvaničnika, institucija i političkih partija.

– Sa radošću sam dočekao vest o ulasku Srbije u Evropsku Uniju – izjavio je danas predsednik Tadić. – Udar asteroida 99942 Apofis je sjajna vest za sve naše građane, jer to znači da nećemo morati narednih sto godina da usklađujemo cene i zakone sa evropskim, kao i da nećemo morati da rešavamo probleme korupcije i izručenja ratnih zločinaca. Asteroid Apofis će uvesti Srbiju u Evropsku Uniju bez obzira na zahteve Evrope, što je veliko olakšanje za sve naše građane, pogotovo za one koji su navikli da posluju sa korupcijom, kao i za činovnike državne administracije koji neće morati da menjaju način rada iz doba komunizma i da se doškolavaju – rekao je Tadić.

– Naravno, imaće to i nekih negativnih strana. Na primer, svi ćemo usled udara asteroida biti mrtvi i spaljeni, ali to su činjenice koje moramo da prihvatimo ako želimo da ostanemo na glavnom kursu ove države i njene vlade u poslednjih deset godina, a to je ulazak u Evropsku Uniju – dodao je Tadić.

Minstar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić već ima akcioni plan za pripremu ovog događaja.

– Ovo je sjajna prilika za veliki pomak naše zemlje ka Evropi – rekao je Dinkić. – Osim što će Apofis uvesti Srbiju u Evropsku Uniju, njegov udar će našoj zemlji doneti još nekoliko sporednih blagotvornih efekata. Sve propale državne fabrike i preduzeća na koje država troši novac da bi ih održavala u životu tada će biti sravnjena sa zemljom, što će biti značajno rasterećenje državnog budžeta. Takođe, država više neće morati da isplaćuje penzije, što će zaista osloboditi naš budžet ogromnih troškova i otvoriti vrata za investiranje u Srbiju – dodao je Dinkić

Upitan šta misli o špekulacijama da bi asteroid Apofis mogao da promaši Zemlju i tako ugrozi naše planove, Dinkić je odgovorio da se ne treba baviti hipotetičnim pretpostavkama.

– Već smo razmišljali o toj mogućnosti i imamo rešenje. U slučaju da Apofis bude skrenuo sa kursa, angažovaćemo Brusa Vilisa da sleti na asteroid i postavi eksplozivnu napravu koja će ga ponovo usmeriti na Srbiju, kao što je to već izveo u filmu “Armagedon”. Mi znamo da usluge Brus Vilisa nisu jeftine, ali ovo je prilika koju naša zemlja ne sme propustiti – rekao je Dinkić.

Istok Pavlović

BREJKING APDEJT:

Po najnovijim proračunima, udar Apofisa u južni deo Srbije izazvaće pomeranje današnje teritorije Kosova i Metohije u samo srce Srbije negde oko Kragujevca koji će tada biti blizu Duizburga. Time će Apofis pored uvođenja Srbije u EU, doprineti i rešavanju statusa Kosova, te će i najratoborniji protivnici ulaska naše zemlje u ovu organizaciju morati da priznaju da Srbija ispunjava sve uslove.

 1. Е, ТО је лобиста!

 2. kad mogu da plate Kovacevicu 1 000 000 usd,mogu i Brus Wilisu.Samo nemoj Roland Emerih da se mesa,jer onda ce sve ispasti sranje.

 3. Dr. Brad Carter iz Australije, (lProfessor of University of Southern Queensland), kaže da Srbija već u petak, 21. decembra 2012. ulazi u dva sunca.
  Proverite sami:
  Two Suns? Twin Stars Could Be Visible From Earth By 2012
  http://www.huffingtonpost.com/2011/01/20/two-suns-twin-stars_n_811864.html

  (To mu dođe – dva sunca, dva predsednika, dve setve, dve žetve i dva krompira po glavi stanovnika.)

 4. To ljudi, clanak vam je izvanredan. obradovao me jer mnogo mrzim ljude koji se u njemu pominju i njihove izjave, iskreno receno.

 5. a nek jednom udari i nas taj asteroid a ne stalno amerikance.

 6. Sjajna vest. Najzad da Vlada Srbije uradi nešto pametno. Posle ovako epohalnog projekta, lagodno mogu da čekaju sve naredne izbore. Baš me interesuje da li gospođa Trivan ima udela u ovom epohalnom rešenju ?

 7. А шта кажу,хоће ли бити исплаћивана одштета онима на чију земљу падне та каменчина? И да ли ће уклањање бити од стране одговорних комуналних служби или сами да га премештамо?
  Дулићу чекам одговор!

 8. Vec dugo, skoro odavno, ako ne i duze, duboko, duboko u srcu, (ovlas i u dusi) znam, osecam, zeludac mi govori, javlja mi se, da ce Srbija, kad’ tad’ uci u Evropsku uniju sa Kosovom u srcu (kao sto vec rekoh i dusi). Prestace Oni Nas da ucenjuju sa glupostim kao sto su izrucenja Hagu, korupcija, privatizacija, vladavina prava, nenasilna komunikacija i sl…
  Odoh sada duplatim april ‘36-e u Tunisu, eventualno Egiptu dok ne prodje proces prikljucenja.

 9. Čitajte šta Dick Marty kaže za slovenački dnevni list “DELO”:
  http://www.delo.si/clanek/140065

  Naši dobrotvori jedva čekaju da uđemo…

 10. Neverovatno je da niko ovu vest nije povezao sa zakupljivanjem satelita! Potpuno je jasno da naš vrh nije ništa želeo da prepusti slučaju i da je, radi izbegavanja opšte panike a pogotovu zemalja u regionu, sve upakovano u neku izmišljenu aferu. Bravo, odlično, još jedan vrhunski manevar naše vlasti i njenih službi i ministarstava.

 11. “… kao i za činovnike državne administracije koji neće morati da menjaju način rada iz doba komunizma i da se doškolavaju…” :D

 12. Hvala bogu… već sam se uplašila da nikada nećemo …

 13. A ako Cedica do tog vremena ostane u Kongu, mogao bi se s rucka (ako ne bude sâm na meniju), vratiti na gozbu. Sve peceno, a i mnogo ukusnije – po evropskim standardima, ekoloski.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix