njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. sep. 2020

Brat Si preimenovan u Dalji rođak Si

BEOGRAD, PEKING,  07. septembar 2020, (Njuz) – Nedavno urađena DNK analiza pokazala je da kineski predsednik Si Đinping nije toliko blizak rod Srbiji kao što se do sada verovalo. Uvažavajući ove činjenice, srpska vlada i predsednik su doneli odluku o promeni njegovog dosadašnjeg nadimka Brat Si u Dalji rođak Si.
– Mi Srbi smo smo takvi, uvek se obradujemo kad saznamo za nekog rođaka koga ranije nismo upoznali. U takvim situacijama, prebrzo podlegnemo emocijama i tu osobu počnemo da tretiramo kao rod najrođeniji – objašnjava predsednik Aleksandar Vučić. – Tako je bilo i u slučaju Si Đinpinga. Odmah smo ga prihvatili i prema njemu ophodili kao da nam je pravi brat, ali rezultati DNK analize su jasni i mi tu ne možemo ništa da promenimo. Svi smo svesni da se neka hijerarhija u rodbini ipak mora poštovati. Dalji rođak Si će ostati deo familije, ali će njegov položaj u njoj biti malo promenjen – rekao je priližno razočarani Vučić koji je priznao da mu sve ovo teško pada jer mu je Dalji rođak Si baš prirastao za srce.
Novonastale okolnosti će se verovatno negativno odraziti na buduće kineske investicije u Srbiji, prevashodno na IT giganta Huawei koji neće moći da razvija 5G mrežu u našoj zemlji.
– Srbija uvek raširenih ruku prihvata svoju familiju, ali ispostavilo se da nam Si ipak nije brat već samo daleki rođak, nešto kao od prababine zaove unuk. Pravo da vam kažem, u drugim zemljama se to i ne smatra rođakom – tvrdi premijerka Ana Brnabić. – Nadamo se da nam Dalji rođak Si neće zameriti, ali smo prinuđeni da poštujemo neka pravila kada su investicije u pitanju. Prirodno je da braća imaju prednost, pa tek onda ostatak rodbine – zaključila je premijerka.
Vlada i predsednik poručuju da će Dalji rođak Si i dalje biti dobrodošao u Srbiju, da smo uvek spremni da ga dočekamo kako dolikuje i prihvatimo ga u jedan srdačan rođački poluzagrljaj.
Nenad Milosavljević
 1. Milan (nisam odavde) kaže:

  Samo kad je prvorodjeni utvrdio bratski odnos sa Trampom (valjda preko Melanije) u sporazumu koji je potpisao, a još uvek ga istražuje!

 2. Ja sam kaže:

  Zabranjuje se upotreba gvozdja. Ukidaju se brze pruge zbog nedostatka sina. Ruse se Obrenovacki i Pupinov most radi prelazka na transport skelama.
  Umesto gasa i nafte koristice se bukova drva kao energent. Rashodovace se kineski autobusi …

 3. Баш Рђа kaže:

  Ладно прима човек американски плајваз, кинеску патку, швапску кобају и руски калибар, и не трепне, свака част Вишекруни који му је проширио дипломатски капацитет.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *