nazad na vrh

Čovek odlučio da na odmor ponese novi fiskalni račun za čitanje na plaži

KRAGUJEVAC, 6. maj 2022. (Njuz) – Predrag Grozdanić (36), iz Kragujevca, pasionirani čitalac i ljubitelj pisane reči, odlučio je da ovog leta na more umesto knjige iz biblioteke ponese novi fiskalni račun i tamo ga pročita. On priznaje da se dvoumio koju knjigu da izabere za odmor, ali kada je posle jučerašnje kupovine u supermarketu video koliki su novi isečci i šta sve na njima piše, dileme više nije bilo.

– Na novim računima ima toliko teksta, brojeva i simbola da sam siguran da ću uživati u njihovom čitanju i tumačenju. Takvo štivo još nisam imao u rukama, pa je malo reći da sam uzbuđen. Posebno sam radoznao šta se krije iza onolikog QR koda, jedva čekam da otkrijem misteriju. Ne, nemojte mi reći, hoću sam da saznam! – moli ovaj Kragujevčanin.

Predrag ističe da su mu ranije obimne i teške knjige zauzimale mnogo mesta u prtljagu, ali da su novi fiskalni računi iako dugački, veoma savitljivi i lagani, pa će njihovo nošenje na plažu biti mnogo jednostavnije.

– Jedino se plašim da mi deset dana odmora neće biti dovoljno da pročitam baš ceo fiskalni račun, pa razmišljam da uplatim barem dve nedelje – zaključuje Grozdanić.

Bojan Ljubenović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Ако неко воли да чита хороре на плажи: “Исијавање”, С.Кинг – рачун за грејање, “Зелена миља” – рачун за струју, и “Упориште” није рачун али може да се погледа, ковид пропусница.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix