nazad na vrh

Crna Gora ojačala NATO alijansu najsavremenijim stikerima

Među stikerima ima i onih za masovno uništenje

PODGORICA, 28. mart 2018, (Njuz) – Vojska Crne Gore ojačala je ove nedelje NATO alijansu sa 20 najsavremenijih stikera, saznaje Njuz od našeg dopisnika iz Podgorice.

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković kaže da će ovaj potez znatno uticati na vojni arsenal ove alijanse.

– Kada je naša zemlja pristupila NATO paktu mnogi su se pitali šta to jedna mala zemlja poput Crne Gore može da doprinese jednoj tako velikoj alijansi, ali ovim potezom smo konačno zapušili usta svima koji su sumnjali u naše vojne kapacitete – navodi ministar i kaže da će u budućnosti tehnika igrati sve važniju ulogu u sukobima i da ovi stikeri moći da odnesu prevagu u nekon narednom ratu.

Iz firme Amplitudo, koja je uradila ove stikere, kažu da su u ovu tajnu operaciju uključili sve svoje kapacitete.

– U današnjem utrkivanju u naoružanju postojala je velika opasnost da neka druga vojska ukrade nacrte naših stikera. Važno je napomenuti da se među stikerima nalaze pešadijski stikeri “Đe si puško?!” i “Možemo mi to”, kao i stikeri za masovno uništenje “Kako si puka’!” i “Bomba si”. Takođe smo poštovali proceduru, pa nismo kreirali stikere koji su zabranjeni Ženevskom konvencijom o ratovanju, poput “Oli na pivo” i “Ležaljka 25 eura” – navodi naš sagovornik koji je tražio da ostane anoniman.

Marko Dražić

  1. A gde su Miro i slavko?

  2. Ocajnicki traziti Suzanu!

  3. Zar nije đeneral?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix