njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. maj. 2012

DSS se povlači iz kampanje zbog politike neutralnosti

U potrazi za potpunom neutralnošću

BEOGRAD, 3. maj 2012, (Njuz) – Rukovodstvo Demokratske stranke Srbije donelo je odluku da se ta stranka povuče iz predizborne kampanje jer se učešće u njoj kosi sa politikom neutralnosti koju DSS zagovara.

Predsedništvo stranke odlučilo je da prekine sve predizborne aktivnosti četiri sata pre zvaničnog kraja kampanje zbog, kako je saopšteno, suštinskog sukoba između propagirane političke neutralnosti i političke borbe koju već mesecima vode sa svojim političkim protivnicima.

– Demokratska stranka Srbije sučelila je svoju politiku neutralnosti NATO-u, Briselu, Vašingtonu, Evropskoj uniji, pa zašto je onda, zaključio je neko, ne bi sučelila i sama sebi i svom načinu borbe protiv protivnika? Shvatili smo da je borba protiv nekoga suprotna principu neutralnosti, iako je potpuno legitimna i legalna. Stoga je predsedništvo stranke odlučilo da obustavi borbu kako bi DSS bila potpuno neutralna u političkoj borbi – saopštila je ta stranka.

Ipak, kako Njuz nezvanično saznaje u DSS, lider stranke Vojislav Koštunica nije do kraja zadovoljan ni ovim rešenjem jer je i suprotstavljanje borbi protiv političkih protivnika jedan oblik konfrontacije koja je, opet, suprotna načelu neutralnosti.

– Jedno od rešenja koje gospodin Koštunica razmatra kako bi razrešio ovu dijalektičku dilemu je da se stranka potpuno posveti gandijevskom principu rada, koji bi podrazumevao isključivo miroljubiv način komunikacije i delovanja sa svima, pa i sa političkim protivnicima. On to namerava, kako nam je rekao na odboru stranke, da izvede tako što će se DSS ubuduće ponašati kao da na političkoj sceni ne postoji niko osim naše stranke, a u tom pravcu su tokom prethodne četiri godine već učinjeni krupni koraci – rekao je izvor Njuza iz Demokratske stranke Srbije.

Nenad Milosavljević

 1. čika lo kaže:

  Ovo je čista neistina. Predsednik DSS nije ovim povodom mogao ništa da razmatra, jer ga o svemu tome još niko nije obavestio

 2. slučajnaprolaznica kaže:

  Čekaj dok odluče da li je sve to legalite ili ne.
  Kul je tekst, još čekam da opletete i po ostalim, zasad samo Dveri i DSS.

  1. urednistvo kaže:

   Danas, do sada, SNS, DS, URS, Dveri, DSS, LDP… jos par njih ostalo do ponoci, toliko mnogo stranaka a tako malo vremena

   1. slučajnaprolaznica kaže:

    To cenim. Požurite zato :)

 3. scoby kaže:

  Ova ekipa DSS fanatika uspela je da ostvari neutralnost svojih tela od mozga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *