njuz-autor

AUTOR: urednistvo

25. feb. 2022

Evropska unija zabranila rusku salatu

Brisel, 25. februar, (Njuz) – Nakon što je Rusiji zabranila učešće na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ i Petrogradu oduzela domaćinstvo finala fudbalske Lige šampiona, Evopska unija je danas Rusiji uvela još žešće sankcije zbog ulaska njene vojske u Ukrajinu. Prema rečima predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela Evropska unija odlučila je na svojoj teritoriji zabrani spremanje i konzumiranje ruske salate.

– Nismo više mogli skrštenih ruku da gledamo kako Rusija napada i razare jednu suverenu zemlju pa smo pribegli naoštrijim merama do sada. Ruska salata, kao tradicionalno rusko jelo, biće zabranjeno u svim članicama Evropske unije, kao i zemljama kandidatima za članstvo u ovom savezu. Čvrsto verujemo da će ova mera naterati Vladimira Putina i njegove saradnike u Kremlju da se koliko sutra povuku iz Ukrajine. Ova sankcija u kombinaciji sa izbacivanjem Rusa sa „Pesme Evrovizije“ prosto mora baciti Moskvu na kolena – rekao je ovaj visoki zvaničnik.

On je dodao da je Evropska unija oklevala sa ovako snažnom reakcijom, ali da su je brutalne slike iz Ukrajine ipak naterale na drastičnu meru.

– Razmišljali smo da u istom paketu zabranimo i konzumiranje ruske vodke, ali je prevladalo mišljenje da bi to ipak bilo suviše i da Moskvi treba pružiti šansu da shvati svoju grešku i ispravi je. Zabrana Ruske salate dokaz je da administracija Evropske unije nije spora i neefikasna kako se čini, već da umemo munjevito i adekvatno da reagujemo da svaku pretnju i ugrožavanje života nevinih ljudi – rekao je Mišel.
Evropski savet je preporučio i zemljama Balkana da se pridržavaju zabrane konzumiranja Ruske salate i vladama država Zapadnog Balkana dao rok od 48 sati da se izjasne da li će podržati najnovije sankcije Evropske unije prema Ruskoj Federaciji.

Kako se nezvanično saznaje, predsednik Vučić ne želi da zabrani korišćenje ruske salate u Srbiji ali ističe da Srbija ne ostaje neutralna i da zabranjuje grašak u ruskoj salati, dodavši da “Srbija ima velike zalihe graška”.

Bojan Ljubenović

 1. Владимир Николић kaže:

  Ово је најреалнија вест типа Хрватска забранила Чајковског.

 2. Баш Рђа kaže:

  Симпатично задригли председник је одлучио, између два залогаја лигњи, да док не прођу избори, приоритет не буде руска салата, већ да се све залихе мајонеза и саламе претекле из прошле кампање употребе за, у Срба већ традиционално и омиљено јело – сендвиче. После избора, враћање на оно што кусамо већ више од 20 година – салату од грашка и европске шаргарепе.

 3. Nebitno kaže:

  Žalosno i smešno! Kakve veze ima ruska salata sa NATO lažima i smicalicama pa da li ste vi svi poludeli ili ste glupi da ne vidite šta se ustvari dešava kao sa nama nekad isto sranje ali Rusija se ne da! Bilo bi lepo kada bi se ustvari ustanovilo ko zaista hoće ovaj rat i zašto i svi bi lepo progledali i slavili uz rusku salatu 😁🤗🤫

 4. Milan (nisam odavde) kaže:

  Prema najnovijim saznanjima, salata neće biti zabranjena. Za konzumiranje će postojati samo jedan uslov – moraće da se konzumira nemačkim escajgom!

 5. voya montoya kaže:

  Samo da Rusi ne probiju sankcije, skoknuvsi do Segedina…

 6. Ljube kaže:

  Kakav udar na nemačke i austrijske slave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *