njuz-autor

AUTOR: urednistvo

29. okt. 2014

Izvinite… kolega me slučajno zaključao u kabinetu, pa ako biste mogli da pozovete nekog da me pusti

ivan tasovacPoštovani čitaoci,

pre svega želeo bih da se izvinim što koristim ovaj prostor da bih se bavio takoreći dnevnopolitičkim temama i onim što za nekoga predstavlja možda sitan problem, ali verujte mi da nemam izbora i da je ovo meni sada prilićno bitno.

Naime, izgleda da me je neko od kolega slučajno zaključao u kabinetu Ministarstva kulture i informisanja. Ako vam nije problem, jel možete da pozovete nekog da me otključa? Nešto sam se zamislio ovde nad nekim dokumentima o slobodi medija, i nisam ni primetio kada su svi savetnici, asistenti i spremačica otišli, a nemam ključ. Takođe, mobilni mi se ispraznio a nemam punjač.

Ako je problem sad, to jest ako vas prekidam u nečemu, ok, sačekaću do jutra, nije mi prvi put. Imam ovde neki čips i mislim da je ostalo malo koka kole u frižideru, a ima jedna fotelja na kojoj može koliko toliko udobno da se prespava. Pokriću se sakoom, tako da je to ok.

Kad malo razmislim, možda i nije toliko loše nekad se malo izolovati i razmisliti o svemu na miru. Nije da nemam o čemu da razmišljam ovih nedelja.

U svakom slučaju, hvala što ste me saslušali i još jednom samo da podsetim, ako nije teško, ja sam na poslednjem spratu, piše na vratima ministar.

Hvala,

I.T.

 1. Ja sam kaže:

  Evo ministre , vec se stvorili redovi onih koji bi da te oslobode od kabinetskog mraka, kao sto si ti njih oslobodio medijskog svetla.
  Napred su Brakus, Dare, Mare, Sarapa, Olja..a za njima na red dolaze Brankica, Kaziprstice, Kesic, Draza. Negde u daljini su i Dasko i Mladja, Sigurno zaposleni…

  No, na zalost, mnogo je vise onih koji su se sami zavukli u sigurne jazbine sopstvenog straha, cekajuci da zlo prodje kako bi izleteli iz njih kao prvoborci.

 2. Monika kaže:

  Hi hi hi kljuc je progutan. Tesko ce on odatle izaci!

 3. aleksandar kaže:

  Trazi samo da ti dodaju brdo konzervi, kisele i toalet papira.

  Dok je na vlasti ova vlada, nema se zasto ni izlaziti iz sobe.

  Sacekaj da te sledeca vlada otkljuca…

  1. Monika kaže:

   I zalihe penicilina. Gdja Ebola gostuje u vasem gradu!

 4. Polovni Buntovnik kaže:

  Zaključali ga ko kragujevačke odbornike

 5. Teoretičar zavere kaže:

  Problem našeg ministra je zaista veliki. Zaključan je u petak i sve do ponedeljka će biti pod ključem. A toliko stvari treba da uradi. Kao prvo već u subotu ujutro treba da putuje u Bocvanu da otvori njihovo novo pozorište, zatim odmah treba da leti u Gvatemalu da održi predavanje na temu “Gušenje medija u susednoj Panami”. U nedelju ga čeka presecanje vrpce u Moldaviji za renovirani “Muzej rukotvorina naroda Moldavije”. Već isti dan, u nedelju vraća se za Srbiju da bi prisustvovao takmičenju u bacanju kamena sa ramena između sela Donje Treskavice i Gornje Lisičje polje, što se smatra za izuzetan kulturni događaj tog dela Srbije. Ako ne bude mogao da izađe iz tog kabineta do ponedeljka, sve ovo nabrojano neće moći da uradi a i ostaće bez dnevnica. A i kultura će biti vidno oštećena.

 6. monty python kaže:

  Ovaj nadri-ministar podseca me na onu babu koja je poželela da igra u kolu, jedva se ugurala u omladinu, a posle pocela da kuka da je puste d_izidje. E nema, bato, napolje, sad ćes da tancujes kako ti drugi budu svirali, dok ti se slobodni mediji gase a kultura ispolitizovala. A bas steta! Bar si TI svima bio simpatican.

  1. Aleks kaže:

   Mislis: dala baba dinar u kolo udje a dala bi dva da izadje :)

 7. Alkibijad kaže:

  Ma, mene Tasovac podseća na jednu ličnost iz fantastičnog crnohumornog ratnog (II Svetski Rat) romana Josepha Hellera (ali i iz odlične istoimene filmske adaptacije ) “Kvaka 22”. Elem, američki redov po prezimenu Major, pravi silne probleme vojnoj birokratiji zbog neusaglašenosti imena i ranga, pa da bi se to sprečilo – daju mu direktno čin majora u vojnoj bazi na Siciliji, kancelariju i posilnog. Posto nema predstavu šta bi trebalo da radi – posilnom izdaje jednu jedinu naredbu: DA NIKADA I NIKOGA NE PUŠTA U NJEGOVU KANCELARIJU. A, kada se neko od “naludičavog” vazduhoplovnog osoblja ipak dohvati kvake njegove kancelarije – Major Major beži kroz prozor. Ali lako je bilo njemu kada mu je kancelarija bila u prizemlju!

 8. Serbian Canadian in Asia kaže:

  Baba-Ivan ima ludacku kosurdacu, ali ne dovoljno prakticnu da je pusti kuli niz zidove da mu se popne bravar da razvali vrata.

 9. Goran kaže:

  Tako sam ja, slucajnooo naravno, zakljucao u kabinetu nekadasnjeg predsednika Jugobanke Milosa Milosavljevica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *