Keramičari su izrazili podršku i svom kolegi Bratislavu Bati Gašiću
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

03. mar. 2016

Keramičari protestuju zbog toga što novi ministar odbrane nije čovek iz struke

BEOGRAD, 3.mart 2016, (Njuz) – Nekoliko hiljada keramičara iz cele Srbije okupilo se danas ispred Vlade Srbije u znak protesta zbog izbora Zorana Đorđevića za novog ministra odbrane. Keramičari od premijera Vučića zahtevaju da smeni Đorđevića i da na njegovo mesto, kao što je i do sada bila praksa, bude postavljen čovek iz struke.

Svetozar Bratić, predstavnik keramičara, zatražio je od premijera da u roku od dve nedelje izađe sa novim predlogom za ministra odbrane. Po njegovim rečima taj vremenski period je više nego dovoljan za pronalazak dobrog majstora koji će adekvatno zameniti Gašića.

-Mi nemamo razloga da sumnjamo u premijerove reči da je reč o marljivom čoveku i posvećenom radniku, ali nikada ni od jedne mušterije nismo čuli neku preporuku za Đorđevića, a za ministra odbrane je mnogo važnija preporuka zadovoljne mušterije nego lep i bogat CV – izjavio je Bratić za Njuz.

-Izbor nekoga ko nije iz naše struke nas je veoma razočarao jer smatramo da je u pitanju degradiranje svega onoga što je Gašić uradio dok je bio na funkciji ministra. Ukoliko premijer nije znao koga će da izabere mogao je da pita bilo koga od nas koji se bavimo tim poslom i svako bi mu preporučio najmanje deset majstora koji bi posao ministra odbrane mogli da obavljaju podjednako odgovorno i stručno kao i Bratislav Gašić – istakao je Bratić.

On je napomenuo da ovaj potez Vlade može imati dalekosežne posledice na izbor kadrova.
-Ako danas kao ministar odbrane prođe neko ko nije keramičar sutra lako može da se desi da na važnu funkciju neće moći da dođe neko ko je kupio diplomu fakulteta – objasnio je jedan od lidera protesta.

Soko Sokolović

 1. Ja sam kaže:

  ,,Svaki keramicar moze biti ministar, ali ne moze svaki ministar biti keramicar”
  Da bi se smirile tenzije Vucic je naredio novom ministru da naziv njegovog doktorata, koji je u fazi javne nabake, bude:
  ,,Uloga namenske fug mase na borbenu gotovost vojnih toaleta”

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Demonstracije bi bile mnogo vece da vozaci nisu odbili da organizovano voze keramicare, iz kolektivne solidarnosti sa novim ministrom!

 3. voya montoya kaže:

  U MENSI slave…napokon je neko od njihovih dokazao da vredi…

 4. Рубљов kaže:

  Синдикат шофера, возача, рели возача, возача без возачке дозволе, ауто – школа, возача тешких грађевинских машина, возача бициклова, тротинета, ролшуа, скејтбордова, сноубордова, скија, тенкова, картинга, сувозача, деце која се играју аутићима и вичу брм – брм, ту – ту, жена возача, љубитеља ауто трка у луна парковима Србије најоштрије осудио данашњи протест керамичара и позвао синдикат декоративних занатлија, баштована, вртлара и грађевинских техничара, као и синдикат шверцера кафе и власника ТВ станица, те синдикат љубитеља хеликоптера и телепронтовања и синдикат грешних убица и лопова, лажова и ђилкоша а ктитора православних цркава и манастира да и они осуде оваква окупљања која имају за циљ рушење владе Србије…

 5. zivorad stankovic kaže:

  Bata Plocica

 6. mirko kaže:

  Dobro je da nije promenjen precednik drzave . Koja bi struka onda protestovala ?

  1. peckham kaže:

   Mi smo grobari najjaci smo, najjaci!

 7. zivorad stankovic kaže:

  Bata Plocica je legenda(Vuciceva)

 8. Miranda kaže:

  Ovo je sve trebalo da bude duhovito, ali nije.

 9. gradjanin kaže:

  Jedva čekam da Vučić počne da održava godišnjice žaljenja za Aleksandrom Vučićem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *