njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. jan. 2013

Kineska vlada zabranila disanje tokom zagađenja

Građani čekaju da dobiju raspored disanja

PEKING, 15. januar 2013, (Njuz) – Vlada Kine objavila je odluku kojom se građanima te zemlje privremeno zabranjuje disanje zbog vanredno visoke koncentracije smoga u vazduhu, objavila je kineska novinska agencija Xinhua.

Kineska vlada već je zatvorila neke fabrike i aerodrome zbog zagađenja i preporučila građanima da izbegavaju aktivnosti van svojih domova.

– Smog i zagađenje su odraz napretka zemlje. Što je zagađenje veće, to znači da smo moćniji i jači. Neka mera ipak mora da postoji jer napredak ne vredi ništa ako zbog velike količine smoga nije vidljiv golim okom. Zato je Vlada odlučila da privremeno zabrani disanje kako vazduh ne bi bio trošen prekomerno, što će dovesti do toga da smog nestane u najkraćem roku – objavila je nacionalna agencija.

Zabrana neće biti apsolutna već će biti sprovedena tako što će svaki građanin moći da dođe svakog drugog dana, a svi će dobiti detaljan raspored disanja i nedisanja.

– Zabrana će važiti do daljnjeg, odnosno sve dok smog ne bude vraćen u normalu, kako bi rezultati našeg napretka ponovo mogli biti vidljivi sa satelita koji osmatraju teritoriju naše zemlje – navela je Xinhua.

Nenad Milosavljević

REKLAMA: Knjiga koja će vas ostaviti bez vazduha!

  1. ariela kaže:

    Kako oni napreduju ne bi me cudilo da izmisle nesto u vezi disanja…mozda pocnu na skrge…i to cemo uskoro moci procitati…ali nema nikog da izmisli nesto protiv zagadjenja…ne isplati se valjda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *