Siniša Mali pokazuje ugovor o kupovini 24 kancelarije u Bugarskoj
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. jul. 2019

Koordinaciono telo za borbu protiv pranja novca kupilo 24 kancelarije u Bugarskoj

BEOGRAD/SOFIJA, 9. jul 2019, (Njuz) – Odmah po stupanju na čelo Koordinacionog tela zaduženog za suzbijanje pranja novca, Siniša Mali izdao je nalog o kupovini 24 kancelarije u Bugarskoj.

Ovim potezom, šalje se jasna poruka da Srbija čini sve kako bi zatvorila tokove prljavog kapitala, smatraju u vladi.

– Ozbiljno pristupamo ovom problemu i činimo sve kako bismo popravili zatečeno stanje – kaže Siniša Mali – Kupovinom kancelarija u Bugarskoj pokazujemo spremnost da stanemo na put ljudima koji Srbiju koriste kako bi oprali novac zarađen kriminalnim aktivnostima i tako ga uveli u legalne tokove. Bugarska je idealna destinacija za kancelariju ove vrste, pogotovu njen primorski deo. Porezi u ovoj zemlji su, inače, dosta niži od onih u Srbiji što nam omogućava znatne uštede u budžetu i dosta efikasniji rad – objasnio je on razloge za ovu odluku.

Kupljene kancelarije se nalaze na ekskluzivnim lokacijama širom Bugarske, a u njima će biti zaposleni prekaljeni borci protiv ove vrste kriminala.

– Ovo je izuzetno osetljiva tema i zato ne bih iznosio previše detalja. U realizaciju cele operacije uključeno je više ministarstava čijom koordinacijom želimo da stanemo na put finansijskom kriminalu. Razni sumnjivi investitori koji su do sada dolazili u našu zemlju, ulagali novac u nekrentnine ili privatizaciju preduzeća neće više moći to da rade bez provere porekla kapitala. Sve sumnjive transakcije biće strogo kontrolisane, a koordinaciono telo će reagovati čim primetimo bilo kakve nelegalne aktivnosti – izričit je Mali.

Kako saznaje Njuz, zbog osetljivosti teme, troškovi kupovine kancelarija, kao i plate zaposlenih u koordinacionom telu proglašene su državnom tajnom.

Bojan Savić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Ovim činom je nagli i iznenadni konflikt srpskih političara sa bugarskim čelnicima dobio svoje logično objašnjenje!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *