nazad na vrh

Krizni štab upozorava na veliki porast broja hospitalizovanih od Čede Jovanovića

Retka fotografija Čedomira Jovanovića u trenutku delovanja na imunitet čoveka

BEOGRAD, 21. jul 2020, (Njuz) – Krizni štab Vlade Srbije objavio je danas saopštenje u kojem upozorava na veliki porast broja pacijenata koji su hospitalizovani usled kontakta sa Čedomirom Jovanovićem.

Kako se navodi u saopštenju, ukoliko se ovakav trend nastavi, zdravstveni sistem će doći do ivice pucanja.

– Naše zdravstvo za sada može da podnese opterećenje uzrokovano epidemijom virusa korona, ali porast broja hospitalizovanih usled aktivnosti Čede Jovanovića bi mogao da bude koban – saopšteno je iz štaba.

Iako je štab u prvi mah imao ideju da proglasi vanredno stanje i uvede policijski čas kako bi onemogućio građane da nalete na Čedu sa reketom, od takvih drastičnih mera se ipak odustalo.

– Moramo da shvatimo da smo svi zajedno u ovome i da samo ujedinjeni možemo da se zaštitimo od Čede. Sada sa sigurnošću možemo da kažemo da Čeda cirkuliše u populaciji i da je sve veći broj onih koji su ugroženi – naveo je Krizni štab.

Struka je apelovala na građane da preduzmu sve mere preventive, a to su pre svega izbegavanje mesta na kojima bi mogla da bude povećana koncetracija Čedomira Jovanovića i nošenje štitnika za laktove i kolena, kako bi zaštitili najosetljivije regije od infekcije Čedomirovim reketom.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. U proširenom saopštenju, struka je ponovila da su u Srbiji i nadalje autobusi najodgovorniji za povećanu smrtnost od korone. Što se Čede tiče zaključili su da upotreba kombinovanog praška za glavu nema uticaja na virus!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix