YT Screenshot
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. sep. 2022

Lideri regiona započeli pregovore ko učestvuje u sledećim međunacionalnim tenzijama

BALKAN, 7. septembar 2022, (Njuz) – Šest regionalnih lidera otpočelo je zvanične pregovore o tome ko će učestvovati u međunacionalnim tenzijama u narednom periodu.

Pregovori se odvijaju u posebnoj vajber grupi, a iako se pod velom tajne drži čak i činjenica da pomenuta grupa postoji, Njuz je uspeo da dođe do pojedinih insajderskih informacija o toku ovog razgovora.

Kako saznajemo, većina lidera se trenutno buni zbog toga što Srbija redovno učestvuje u gotovo svim tenzijama. Naš sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti, kaže da je u ovim kritikama naročito srčan predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

– Milanović je na grupi poslao glasovnu poruku u kojoj kaže “Ako je Hrvatska, u fajtu, sa druge strane je Srbija, ako je Kosovo u problemu, sa druge strane je Srbija, ako je Crna Gora, sa druge strane je opet Srbija. Oladi malo, čoveče, idi na odmor, ne moraš da se umešaš baš u sve!”. Sa tim su se saglasili i ostali članovi grupe, tako da se na kraju došlo do zaključka da bi trebalo napraviti tačan raspored i da bi svaki učesnik trebalo da pauzira nakon dve tenzije u kojima je učestvovao – naveo je sagovornik Njuza.

On je pojasnio da se protiv ovog principa pobunila Srbija uz obrazloženje da nikada u tenzijama ne učestvuje namerno već do toga dođe spontano i neplanirano.

– Naravno da niko nije poverovao i ta argumentacija je odbačena. Konstatovano je takođe i da Severna Makedonija nije učestvovala u tenzijama godinama, te da bi trebalo malo više da se aktivira, na šta je predsednik Stevo Pendarovski rekao da nije frka i da mogu da se krljaju sa kim god sve dok to nisu Grci i Bugari – rekao je naš izvor.

Tokom prvog sastanka je zaključeno i da su međunacionalne tenzije jako korisne tokom leta, kada se ništa ne dešava, a rejting je ipak neophodno održavati. Zato je predloženo da se grupa proširi, ali to se nažalost nije lepo zaavršilo.

– Učesnici pregovora su u grupu dodali Slovence, ali su oni, kad su videli o čemu se radi, napustili grupu i blokirali brojeve svih članova grupe – naveo je na kraju naš sagovornik i dodao da učesnici nameravaju da prošire grupu na Albaniju, Bugarsku i Rumuniju, ako ih i oni ne budu blokirali.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *