njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

25. jan. 2019

Makedonci se dogovorili da svoju zemlju zovu Makedonija kad Grci ne slušaju

SEVERNA MAKEDONIJA, 25. januar 2019, (Njuz) – Građani Severne Makedonije dogovorili su se danas kada su ostali nasamo da će svoju državu, ako nema Grka u blizini, ipak zvati samo “Makedonija”. Samo nekoliko minuta nakon postizanja dogovora o imenu između Severne Makedonije i Grčke, kako saznaje Njuz, Severni Makedonci su se okupili, pogledali da li u blizini ima neki Grk, ozbiljno se pogledali i tiho dogovorili da će ime Severna Makedonija u razgovoru koristiti samo kad postoji šansa da neki Grk čuje ili pročita tu konverzaciju.

– Da, naravno, da ćemo od sada koristiti ime Severna Makedonija, i da je ovo veliki istorijski trenutak za sve nas, rekao je predsednik Makedonije Zoran Zaev. Ali realno, – dodao je on nakon kraće pauze gde se uverio da niko od Grka ne obraća pažnju, – ovako među nama, Makedonija je sasvim ok.

Prema nezvaničnim saznanjima, građani Severne Makedonije su izrazili radost zbog postignutog dogovora i blago negodovanje oko nepraktičnosti toga kako se sada nazivaju – Severnomakedonci ili Severni Makedonci?

– To su samo reči, i nije nam problem da to izgovorimo ili napišemo ako ćemo time dobiti mnogo na političkom planu. Ali iskreno, ko će sad da se lomata sa izgovaranjem “Severna Makedonija” ako pričamo međusobno Makedonac sa Makedoncem? izjavili su građani. – I ovaj džinovski spomenik u centru Skoplja, to je ratnik na konju, ali hej, svi znamo ko je to, zar ne? Uitali su građani namigujući i gurkajući laktom.

Kako se nezvanično saznaje, građani Severne Makedonije su do kasno u noć vežbali da izgovore “Severna Makedonija, Severna Makedonija” praveći se da je tu neki Grk koji može da ih čuje.

  1. Biljana kaže:

    Genijalno :) Nemam sto da dodadam, mada pisuva your comment is too short :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *