njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. jul. 2023

Pas koji je lajao na Vulina prebačen na funkciju čuvara dvorišta na periferiji Koteža

BEOGRAD, 14. jul 2023, (Njuz) – Policijski pas koji je lajao na ministra Vulina, prebačen je na funkciju čuvara dvorišta jedne kuće na periferiji Koteža, saznaje Njuz.

Podsećamo, pas koji je dresiran da namiriše drogu, krajem 2021. godine zalajao je nekoliko puta na Aleksandra Vulina nakon što se on pozdravio sa policajcem zaduženim za njegovu dresuru. Novinari naše redakcije uputili su pismo ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću sa pitanjem kakva je sudbina ovog psa.

– Zašto je pas lajao na tadašnjeg ministra MUP-a, a sadašnjeg direktora BIA, još uvek utvrđuje istraga. Prema prvim informacijama, sve upućuje na organizovanu i plaćenu akciju Soroša, jer je pas mađarskog porekla. Zatražili smo i od Nemaca podatke o kretanju ovog psa pre nego što je lajao na Vulina, ali su nam rekli da je tog dana bila magla – rekao je ministar Gašić za Njuz.

– Pas je takođe odbio poligrafsko ispitivanje i trenutno se brani ćutanjem. Dok nadležni organi ne utvrde sve činjenice, pas je prebačen na novu funkciju čuvara dvorišta jedne kuće na periferiji Koteža, gde ima dovoljno prostora za lagodan pasiji život – zeključio je Gašić – Takođe, ima vremena i da porazmisli dobro o svim svojim postupcima – dodao je on.

Gašić je demantovao da je pas degradiran na niži položaj i tvrdi da će on imati zahtevan zadatak – da preko ograde laje na lokalne klince za koje posumnja da su pušili marihuanu na ortakovoj gajbi.

Miroslav Vujović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *