njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. maj. 2012

Političari sad već u strahu da do izborne tišine neće otvoriti po Srbiji sve šta su planirali

Sve manje vremena za presecanje vrpci

SRBIJA, 3. maj 2012, (Njuz) – Među srpskim političarima danas je zavladala prava panika i strah zbog neizvesnosti da li će do ponoći, kada počinje predizborna tišina, uspeti da otvore sve šta su planirali.

– Rano jutros panika je prvo nastala u taboru demokrata jer predsednički kandidat DS Boris Tadić zajedno sa predsedničkim kandidatom SPS Ivicom Dačićem otvarao obilaznicu oko Beograda. Pošto se otvaranje malo odužilo, postojala je mogućnost da Tadić ne stigne na otvaranje i uručivanje prvih ključeva kupcima jeftinih stanova u novom voždovačkom naselju “Stepa Stepanović” – kaže izvor Njuza.

On dodaje da Tadića danas još očekuje da primi nagradu “Za doprinos miru i demokratiji” Fondacije “Ilijas Afandijev” i da prisustvuje i svečanom otvaranju islamskih obrazovnih ustanova u kompleksu Bajrakli džamije.

– Zbog ovako gustog rasporeda Boris Tadić nažalost nije uspeo da stigne danas do Melenaca, tako da je novu kanalizaciju u rad svečano pustio potpredsednik DS Bojan Pajtić, dok je kandidat za poslanika Mirko Cvetković uručio pismo podrške za realizaciju projekata izgradnje i upravljanja novom Termoelektranom “Kolubara B” i prisustvovao je obeležavanju završetka građevinskih radova na zgradi Glavnog poštanskog centra “Beograd”. Vuku Jeremiću pripalo je zaduženje da prisustvuje ceremoniji završetka gradjevinskih radova i rekonstrukcije Crkve Svete Petke u Petrovaradinu – saopšteno je Njuzu u taboru demokrata.

Iako ga je Tadić ljubazno pozvao da krenu zajedno u naselje “Stepa Stepanović”, Ivica Dačić je to odbio jer nije bio siguran da li mora da sa stranačkim kolegom Milutinom Mrkonjićem obiđe nekoliko deonica Koridora 10.

– Takođe Dačić je imao i brifing u ministarstvu sa saradnicima i proveru da li još neko može da bude uhapšen do ponoći, posle ćega je morao da poseti Pčinjski okrug gde govori na predizbornom skupu u Vranju, što je još ranije zakazano – kažu u SPS.

Nešto manja panika je bilo kod naprednjaka, kako kažu, jer su opozicija pa ne mogu da otvaraju bog zna šta, ali se nadaju da će u sličnoj situaciji biti pred naredne izbore.

– Naš predsednički kandidat Tomislav Nikolić danas je razgovarao sa Beograđanima, kandidat za gradonačelnika Aleksandar Vučić je održao svoju redovnu konferneciju ispred Skupštine grada, a naš koalicioni partner Velimir Ilić je već negde agitovao da se glasa za nas. Iskereno se nadamo da ćemo pred sledeće izbore i mi imati gust raspored otvaranja – objašnjavaju u SNS.

Bane Grković

  1. mirko kaže:

    koliko smo pozatvarali za ovih 12 godina , bice dobro ako 40 godina otvore bar pola .

  2. scoby kaže:

    Stvarno, niko nije stigao da svečano otvori krak petlje mosta na Adi, prema Banovom Brdu. Čak ni Golub Guta.

  3. Džoni kaže:

    E da je sreće da su svakog meseca izbori, gde bi na bio kraj…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *