njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. maj. 2023

Predsednik Vučić smatra da je Srbiji u ovakvom trenutku najpotrebniji doživotni predsednik

BEOGRAD, 8. maj 2023, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zemlji u ovakvom osetljivom trenutku neophodna stabilnost koja će se najbolje postići uvođenjem funkcije doživotnog predsednika. Predsednik Vučić nesebično predlaže sebe za prvu osobu koja će preuzeti ovu nezahvalnu funkciju.

– Pozicija predsednika, naročito u ovakvim trenucima je pozicija koja nosi neshvatljivu odgovornost i teret. Međutim, kao ozbiljan i odgovoran čovek ja sam svestan da neko mora da tu odgovornost preuzme na sebe i vodi zemlju u narednim godinama i decenijama, sve dok sam živ.

Predsednik Vučić kaže da je spreman da se uhvati u koštac sa teškom i komplikovanom procedurom promene ustava koji bi omogućio uvođenje doživotne predsedničke funkcije, jer želi da sve bude po zakonu.

– Ustav je institucija koje mora da se poštuje. Ja ću i sa pozicije doživotnog predsednika poštovati zakone i ustav naše zemlje, ma koliko to bilo izazovno i ma koliko decenija to trajalo, izjavio je predsednik dodavši da je najbitnije da “zemlja bude stabilna, a jedan od preduslova je da smanjimo broj izbora koji destabilizuju zemlju.”

Kako se nezvanično saznaje, predsednik ne želi da licitira o tome ko bi ga nasledio na mestu doživotnog predsednika, “imajući u vidu da medicina i tehnologija napreduju, i da besmrtnost nije više nedostižna.”

Nenad Milosavljević

  1. Komunista kaže:

    Tog čoveka treba vešati na sred Trga republike, a ne postavljati ga za cara ove tužne i glupe nacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *