njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

15. dec. 2013

Prevodilac na Mandelinoj komemoraciji ljut jer govornici nisu pričali onako kako je on mahao rukama

Džantdis veruje da iza cele afere stoji zavera konkurentskih lobija

JOHANESBURG, 15. decembar 2013, (Njuz) – Južnoafrikanac Tamasanka Džantdžis, koji je prevodio govore svetskih funkcionera na znakovni jezik tokom komemoracije Nelsonu Mandeli, izrazio je veliko razočarenje i ljutnju zbog toga što govornici nisu poštovali ono što on pokazuje i nisu govorili u skladu sa tim.

Džantdžis kaže da je većina govornika izgovarala “potpune gluposti” koje nisu imale nikakve veze sa znakovima koje je on pokazivao.

– Uopšte nisu pričali ono što ja pokazujem, a dosta toga što su izgovarali nije imalo nikakav smisao. Tek povremeno bi pravilno rekli nešto što sam pokazao, ali sa zakašnjenjem. Mnogi od njih sada tvrde da su tokom komemoracije videli anđele, da su imali napade šizofrenije i slično, ali ja takva objašnjenja ne mogu da prihvatim – rekao je ovaj prevodilac.

Ovim povodom u Južnoafričkoj republici pokrenuta je zvanična istraga koja bi trebalo da utvrdi ko je kriv za ovaj veliki gaf. Tamasanka Džantdžis kaže da u karijeri nije doživeo ništa slično.

– Kako se ova afera rasplamsava, sve više mislim da je u pitanju neka zavera koja za cilj ima da diskredituje mene lično. Ne mogu drugačije da objasnim sve ovo. Ja sam u JAR-u poznat kao jako dobar govornik na znakovnom jeziku, a lobiji u ovoj oblasti su vrlo jaki. Smatram da je konkurencija ta koja je namestila govornike koji nisu pratili ono što ja pokazujem da bi osujetila – ocenjuje Džantdžis.

Nekoliko svetskih državnika koji su govorili na komemoraciji već se ogradilo od Džantdžisovih optužbi, mahom navodeći da je greška nastala zato što su, zbog intenziteta pokreta, povremeno mislili da Džantdžis ima problem sa insektima, te zato nisu govorili oni što je on pokazivao.

Nenad Milosavljević

Viktor Marković

 1. Ja sam kaže:

  Ko je ovaj pored Tamasanka?

 2. Džoni kaže:

  Evo šta je stvarno radio: link.

  1. majstorcina kaže:

   Maa jok, nema veze.
   Covek je karatista i telohranitelj, uvezbavao karate kate -oni mislili prevodi?!

 3. zexx kaže:

  Aha!
  A ja kad sam rekao da na vestima lazu i da nije on taj koji boluje od sizofrenije,nego citav svet,mene uzeli za sprdnju!
  Eto vam ga na svi,sad!(evo masem vam i rukama da razumu i slepi ;) ).

 4. Jan kaže:

  Toliko grešaka na jednoj sahrani , pa bi trebalo da ovu sahranu ponište i organizuju još jednu .

 5. himalajac kaže:

  uspeh za Srbiju!! jedino je Toma pricao ono sto je Tamasanka mahao

 6. Gagi kaže:

  Možda je pokušao nekim jezikom da ga cijeli svijet razumije…?

 7. Славко kaže:

  Овога Тамсанку наша Влада обавезно да ангажује у преговорима са ЕУ!

 8. ariela kaže:

  Imali mi ovog s mlataranjem ili ne nasi mlate gluposti pa ko ih razume tesko njemu…ko ne razume srecan je covek…

 9. Ivica Dacic kaže:

  znaci mlatio.. .znaci lupao….

 10. Misantropicus kaže:

  pokusava da nam objasni, da je po ljudskoj prirodi normalno da kitovi siluju jedan druge.

  1. aleksandar kaže:

   “kad vidim u sumi dva kita da se trpaju, mislicu da je normalno”

   1. Misantropicus kaže:

    How to prevent yourself from being raped by a whale

    1. When you hang around whales whose names you do not know, in places such as zoos, Sea World, or the ocean, be sure to keep your back closest to the nearest exit. If the whales tries to corner you, at least you have a possible exit.

    2. If a whale asks you if you'd like to see a sperm whale, the answer is “NO, I do not want to see a sperm whale and YOU SIR are a stranger. I am strong and can defend against your advances.”

    3. If someone named Shamu comes up to you at a bar/pub, keep your drink close by and stay by friends and do not go with him to the VIP lounge. This individual has been known to spike drinks and use a back room.

    4. Stay away from large bodies of salt water or artificial holding tanks in tropical or semi-tropical climates.

    5. NEVER EVER get near the blowhole. Always remember that you have the right to say no.

    Follow these steps, and I'm sure you'll never have to worry about being raped by a whale. Feel free to speak up about whale rape, it is a topic that few are willing to talk about. But the more people that open up about their experiences, the easier it is for survivors to break the chains and feel that they do not need to keep the secrets that they once had. Please heed my advice, as I'm not only an expert on the topic, but I'm also a survivor of whale rape.

 11. Tagore kaže:

  Glavni grad srpske kulture kraj Morave hitno traži prvog potpredsednika Skupštine opštine ili zamenika dvorske budale.

  Profil kandidata za ovo radno mesto ne mora obavezno biti čuknut u teleću glavu, ako u Jagodini kao budući investitor donese blago od 69 ubijenih rudara u Južnoj Africi, za čija ubistva niko osuđen nije.

  P.S. – 69 nije onaj broj na koji ja uvek mislim kada mi bosonoga pevaljka peva na stolu kick boxinga naše seoske kavane u tri kvadtratna metra X 3.14159265359 – znojavo objašnjava poslovni zakonodavac.

 12. Tagore kaže:

  Ako Toma zaboravi iz Južne A'frke da se vrati, može li ovaj prevodilac mahanjem narukvica da mi pomogne?

  Sneg me je pokrio i zatrpao u potkrovlju lišaja i mahovina sjeničke staje u kojoj živim, pa čekam domaće ili turističke stručnjake da me otkriju.
  Priča se da se i šeik Muhamed bin Zajeb naučno razume u naše stočarske ”lichens and mosses”…

 13. ShqiperiaRepublikaKosova kaže:

  U žurbi na sahrani junaka i Obama je počeo da peva, pa ugleda svetu poznatog Tomu kako rukama maše, i pita ga:
  – Do you have a pet?

  – Pa od malih nogu do četvrtog razreda moje naučne četvorogodišnje diplome imao sam samo petarde straha od moje učiteljice, a i danas mi se i preko 15 puta dnevno to isto događa kada jedem kupus – stisnutih usana odgovara Toma na najlepšem diplomatskom jeziku.

  I dok sam tu, može le neko da mi kaže gde u Prištini ili u Preševu mogu da kupim štampano izdanje NJUZA na našem albanskom jeziku?
  Ju faleminderit.

 14. AntiBot kaže:

  Covek je koristio esperanto za gluvoneme. Hteo da svi razumeju :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *