njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

17. apr. 2014

Prijavili se za najlakši posao na svetu i rasplakali se od sreće kada su ih doveli u Skupštinu

Neki od kandidata za posao pribojavali su se da je u pitanju šala

Neki od kandidata za posao pribojavali su se da je u pitanju šala

BEOGRAD, 17. april 2014, (Njuz) – Republička izborna komisija (RIK) nedavno je raspisala oglas za najlakši posao na svetu na koji se javilo nekoliko stotina kandidata, a mesta je bilo samo za 250 najsrećnijih. Ono što se u oglasu od njih tražilo, bilo je:

– Sporadičan dolazak na posao u naredne 4 godine
– Skoro sve vreme treba da se sedi
– Posao ne iziskuje nikakav napor
– Nije potrebno ništa poznavati
– Retko kad se radi, uglavnom se odmara
– Za vreme praznika, postoji mogućnost spajanja neradnih dana
– U toku radnog vremena moći će i da spavaju
– Dobijaće visoke dvenice i biće im pokriveni troškovi prevoza i smeštaja
I poslednji zahtev je šokirao sve kandidate – za posao će biti preplaćeni!

Kandidatima nije bilo rečeno šta će tačno raditi, a predsednik RIK-a Dejan Đurđević opisao je za Njuz reakcije odabranih kandidata kada su ih doveli na posao o kojem do tada ništa nisu znali.

– Od svih koji su aplicirali za ovaj posao, izabrali smo njih 250. Na dan kada je trebalo da otkriju o kojem poslu je reč, stavili smo im povez preko očiju, a potom ih dovezli do Skupštine. Kada smo kandidatima skinuli poveze sa očiju i kada su shvatili da je u pitanju Skupština Srbije, retko ko od njih nije briznuo u plač od sreće.

Jedan od kandidata koji je dobio posao u Skupštini, kaže da se pribojavao da je u pitanju bila nekakva šala, ali da ga je razuverila jučerašnja sednica na kojoj je njemu i preostalim poslanicima verifikovan četvorogodišnji mandat za najlakši posao na svetu.– Razna zanimanja su mi se motala po glavi kada sam se prijavio za ovaj tajanstveni oglas, od službenika u nekom od ministarstava pa sve do predsednika Upravnog odbora nekog javnog preduzeća, ali kada sam shvatio da ću biti narodni poslanik, osetio sam neizrecivu radost, čak veću i od one kada sam se učlanio u stranku. Divno je biti retki srećnik koji je dobio mogućnost da radi najlakši posao na svetu i u to ime ću napraviti najveću žurku u Srbiji koju ću pokriti od svoje prve plate – rekao je za Njuz ovaj srećni poslanik.

Miroslav Vujović

INSPIRACIJA: Prijavili se za najteži posao na svetu i rasplakali se na kraju

 1. scoby kaže:

  Za svecani docek, pobrinuo se grobar, koji je za tu priliku postrojio svoje nebo plave olovne vojnike i pruzio crveni tepih preko ulaznih stepenica u Skupstinu. Samo je nedostajao jos njegov istorijski stiropor i dzakovi sa glasackim listicima iz kontejnera. Kad izbace Teslu iz muzeja, trebalo bi na tom mestu otvoriti grobarov muzej.

 2. JA kaže:

  Vrlo cesto mogu da spoje novu godinu i Djurdjevdan…

 3. Polovni Buntovnik kaže:

  Sprdnja i plač se nastavljaju:
  http://izaberi.se/

 4. Drzavni posao uvek dobar!!!

 5. steta kaže:

  Ja mislio neka gej prostitucija, pa nisam hteo da se prijavljujem, kad ono medjutim samo politicka.

 6. neriljano kaže:

  Битно је да је одабрано 250 најбољих кандидата. И још ће Наш Вучић да извуче још боље из најбољих. Србија ће најзад да процвета са оваквим бисерима србства.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *