njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

17. apr. 2014

Prijavili se za najlakši posao na svetu i rasplakali se od sreće kada su ih doveli u Skupštinu

Neki od kandidata za posao pribojavali su se da je u pitanju šala

Neki od kandidata za posao pribojavali su se da je u pitanju šala

BEOGRAD, 17. april 2014, (Njuz) – Republička izborna komisija (RIK) nedavno je raspisala oglas za najlakši posao na svetu na koji se javilo nekoliko stotina kandidata, a mesta je bilo samo za 250 najsrećnijih. Ono što se u oglasu od njih tražilo, bilo je:

– Sporadičan dolazak na posao u naredne 4 godine
– Skoro sve vreme treba da se sedi
– Posao ne iziskuje nikakav napor
– Nije potrebno ništa poznavati
– Retko kad se radi, uglavnom se odmara
– Za vreme praznika, postoji mogućnost spajanja neradnih dana
– U toku radnog vremena moći će i da spavaju
– Dobijaće visoke dvenice i biće im pokriveni troškovi prevoza i smeštaja
I poslednji zahtev je šokirao sve kandidate – za posao će biti preplaćeni!

Kandidatima nije bilo rečeno šta će tačno raditi, a predsednik RIK-a Dejan Đurđević opisao je za Njuz reakcije odabranih kandidata kada su ih doveli na posao o kojem do tada ništa nisu znali.

– Od svih koji su aplicirali za ovaj posao, izabrali smo njih 250. Na dan kada je trebalo da otkriju o kojem poslu je reč, stavili smo im povez preko očiju, a potom ih dovezli do Skupštine. Kada smo kandidatima skinuli poveze sa očiju i kada su shvatili da je u pitanju Skupština Srbije, retko ko od njih nije briznuo u plač od sreće.

Jedan od kandidata koji je dobio posao u Skupštini, kaže da se pribojavao da je u pitanju bila nekakva šala, ali da ga je razuverila jučerašnja sednica na kojoj je njemu i preostalim poslanicima verifikovan četvorogodišnji mandat za najlakši posao na svetu.– Razna zanimanja su mi se motala po glavi kada sam se prijavio za ovaj tajanstveni oglas, od službenika u nekom od ministarstava pa sve do predsednika Upravnog odbora nekog javnog preduzeća, ali kada sam shvatio da ću biti narodni poslanik, osetio sam neizrecivu radost, čak veću i od one kada sam se učlanio u stranku. Divno je biti retki srećnik koji je dobio mogućnost da radi najlakši posao na svetu i u to ime ću napraviti najveću žurku u Srbiji koju ću pokriti od svoje prve plate – rekao je za Njuz ovaj srećni poslanik.

Miroslav Vujović

INSPIRACIJA: Prijavili se za najteži posao na svetu i rasplakali se na kraju

 1. scoby kaže:

  Za svecani docek, pobrinuo se grobar, koji je za tu priliku postrojio svoje nebo plave olovne vojnike i pruzio crveni tepih preko ulaznih stepenica u Skupstinu. Samo je nedostajao jos njegov istorijski stiropor i dzakovi sa glasackim listicima iz kontejnera. Kad izbace Teslu iz muzeja, trebalo bi na tom mestu otvoriti grobarov muzej.

 2. JA kaže:

  Vrlo cesto mogu da spoje novu godinu i Djurdjevdan…

 3. Polovni Buntovnik kaže:

  Sprdnja i plač se nastavljaju:
  http://izaberi.se/

 4. Drzavni posao uvek dobar!!!

 5. steta kaže:

  Ja mislio neka gej prostitucija, pa nisam hteo da se prijavljujem, kad ono medjutim samo politicka.

 6. neriljano kaže:

  Битно је да је одабрано 250 најбољих кандидата. И још ће Наш Вучић да извуче још боље из најбољих. Србија ће најзад да процвета са оваквим бисерима србства.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.