nazad na vrh

Republika Nauru priznala doktorat Siniše Malog

Mali je zahvalan Nauruncima jer su priznali celovitost njegovog doktorata

NAURU, 24. novembar 2019, (Njuz) – Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da je Republika Nauru priznala doktorat Siniše Malog, čime je postala 17 država koja je to učinila.

– Nauru je povukao prethodnu odluku o tretiranju doktorata Siniše Malog kao plagijata, na koju ih je navukao Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu i onaj Karapandža. Ova država priznala je da se radi o originalnom delu u okviru nepromenjenih granica etike Siniše Malog – rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministar finansija Siniša Mali kaže kako ga je obradovala odluka Naurua o povlačenju priznanja da je njegov doktorat plagijat.

– Stanovnici Naurua dobro znaju da ja znam koliko znam i da ja to nisam uradio. Ova prijateljska država donela je pravu odluku kojom je očuvana celovitost moje tvrdnje da nisam plagirao doktorat. Hvala dragim Nauruncima na podršci koju osećam u celoj njihovoj državi – rekao je srpski ministar finansija i dodao kako su i u Nauruu svesni da je sad najbitnije baviti se budžetom.

Mali je otkrio da će svoj sledeći doktorat posvetiti proizvodnji pamuka u ovoj pacifičkoj državi.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Predsedniče, zove Mali,
  Da vam kuka, da se žali,
  Doktorat mu jedan fali,
  Mangupi mu pocepali.

  Nema veze, Aca veli,
  To je samo papir beli,
  U fotelje kad smo seli,
  Radićemo šta god hteli.

  Sinišu su zajebali,
  Prevarili i slagali,
  Original da su dali,
  A sa neta kopirali.

  Ne treba mu ni diploma,
  Dovikuje sad i Toma,
  Dva'es čet'ri ima doma,
  I uz sebe par fantoma.

  Budžet treba da se pravi,
  A ne time da se bavi,
  Treba Slini da se javi,
  On će bolji da nabavi.

 2. Proverio. Stvari su slojevite. Država Nauru je jednu imigrantkinju, koju je imala u smeštaju izložila maltretiranju od strane službenog lica, zaduženog za nadzor. Imigrantkinja ih tužila i oni dobili nalog da joj isplate za zlostavljanje, moralni bol… Onda je jedan debeljko sa koferčetom ponudio da pripomogne oko plaćanja, uz malu uslugu da se neko priznanje povuče, nešto nepriznato prizna, javno izjavi da im nije dostavljamo oružje za preprodaju, da jedan brkati otac nije kod njih uposlen…. Eto od tolikog slušanja sveznajućeg, sveznajući postao i ja, pa sipam li sipam, brzinom munje…
  ( Ipak mislim da Aleksandra Obradovića treba osloboditi)

 3. Hahahahahaha… ludaci!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix