njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

28. sep. 2016

Republika Srpska organizuje referendum sa pitanjem “Šta da radimo sa rezultatima prethodnog referenduma”

BANJA LUKA, 28. septembar 2016, (Njuz) – Zadovoljan rezultatima nedavno održanog referenduma, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je novi referendum koji bi trebalo da donese odluku o tome šta treba uraditi sa rezultatima prethodnog referenduma, javljaju banjalučki mediji. Prema izvorima bliskim vlastima, prethodni referendum je vrlo jasno pokazao šta građani žele, i zbog toga je sada neohodan drugi referendum na kome će građani odlučivati o svojoj odluci.

– Nikada u skorije vreme nismo imali toliko jedinstvo među građanima po bilo kom pitanju. Nadam se da će i ovaj referendum imati sličan rezultat, iako neće biti ponuđenih odgovora “da” i “ne”, već će građani sami moći da upišu svoj predlog šta bi trebalo raditi sa rezultatima prethodnog referenduma, kaže izvor iz Vlade koji je želeo da ostane anoniman.

Eksperti za referendume smatraju da će se odgovori građana najverovatnije grupisati u nekoliko odgovora, od “Ne znam ti ja to”, preko “Što to mene pitaš rođo” pa sve do “A za kad vam ovo treba?”

Iz nezvaničnih izvora saznajemo da i Republika Srbija planira organizovanje referenduma sa pitanjem “Da li ste razumeli o čemu se radi u referendumu u Republici Srpskoj?”

Viktor Marković

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *