njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. aug. 2010

Saša Popović: “Nisu me oterali, sam sam otišao.”

Uprkos svima

BEOGRAD, 3. avgust (Njuz) – Pošto su svi mediji preneli šokantnu vest sa dugoročnim posledicama po kulturu i svest srpskog naroda, da je vlasnik Pink televizije Željko Mitrović raskinuo ugovor sa Grand produkcijom, kontaktirao nas je Saša Popović, suvlasnik i direktor i demantovao celu priču:

– On mene da otpusti? Pa ja sam mu stvorio televiziju – bez daha nam je saopštavao Popović. – Nego sam ja hteo da odem odavno, pa pogledajte na šta im liči program, pa to narušava ugled i moje kuće i mene lično da neko Grand povezuje sa Pinkom. Ajd’ nekako sam prešao preko serija poput The Simpsons ili Friends – el se tako izgovara? – onda je došao i informativni program, Željko me je ubeđivao da je to lična stvar između njega i onog sa RTS-a i da nema šta da brinem ali ovo poslednje… ovo poslednje… ne mogu preko toga da pređem.

Na insistiranje da nam otkrije o kojem programu se radi, gospodin Popović je uzdahnuo i rekao: – To je, to je… strašno. Onoliko primitivnosti, niskih ljudskih instikata, ma šta, ima da kažem, životinje bre. Ne mogu preko takvog programa da pređem. Potpisivanjem ugovora za prikazivanje BBC-jevih dokumentaraca o praistoriji završili su priču kod mene. Naročito ono o dinosaurusima. Osetio sam se lično prozvanim. Dosta mi je. Idem da pregovaram sa B92, znam da su oni uvek cenili gledanost.

Pokušali smo da dobijemo izjavu od Željka Mitrovića ali bez uspeha dok je Veran Matić bio vrlo predusretljiv. – Koliko god mi voleli da ugostimo Grand, mislim da nas je Fox već pretekao. Verujem da su u duhu demokratskog i tržišnog natjecanja trebali tender da raspišu, ipak je to javno dobro ako ne već javno preduzeće. Ovako, želim im svu sreću i da se možda vidimo sledeće sezone, makar da nam daju Grandove zvezde ili Audiciju pošto znaju koliko imamo iskustva sa realizacijom rijaliti šouova.

Želimo sreću ekipi Granda na novim nacionalnim frekvencijama gde će nastaviti da šire prave vrednosti srpske kulture i postmoderne.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *