njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

30. apr. 2014

Sindikati organizuju masovne proteste protiv kiše za 1. maj

"Neotuđivo pravo svakog radnika u Srbiji je roštiljanje za Prvi maj"

“Neotuđivo pravo svakog radnika u Srbiji je roštiljanje za Prvi maj”

CELA SRBIJA, 30. april 2014, (Njuz) – Više sindikalnih organizacija pozvalo je svoje članove da sutra izađu na ulice i iskažu svoj protest protiv kiše koja će, po najavama meteorologa, padati za 1. maj.

Sindikati na ovaj način žele da iskažu svoje neslaganje sa vremenskim prilikama koje im po njihovom mišljenju ugrožavaju osnovna ljudska prava.

– Neotuđivo pravo svakog radnika u Srbiji je roštiljanje za Prvi maj. Kiša, koja je najavljena za ovaj dan za cilj ima degradaciju radnika, ali sindikalne organizacije neće ostati neme kada su radnička prava u pitanju – kaže Marko Luković, predsednik Sindikata pomoćnih radnika i njihovih pomoćnika u državnoj upravi – Na sutrašnjem protestu ćemo, na miran i dostojanstven način, pokazati svoje neslaganje sa ovakvom meteorološkom situacijom – najavljuje on.

Ovom protestu podršku najavljuju i sindikati zasposlenih u mesarskoj industriji jer ovakve vremenske prilike direktno ugrožavaju njihove poslovne planove.

– Promet u našoj mesari je za 40 odsto manji nego pred Prvi maj prošle godine – objašnjava Jovan Petrović mesar iz Kraljeva- Kiša je ujedinila sve radnike u Srbiji i sutra ćemo joj na ulicama i trgovima jasno poručiti da se ne slažemo sa njenim planovima. Ovo je samo prvi korak u našim aktivnostima. Tražićemo od nadležnih i pomeranje praznika za neki lep sunčan dan kako bi na pravi način, uz roštilj, mogli da obeležimo dan borbe za radnička prava.

Bojan Savić

 1. ariela kaže:

  Ja odavno govorim da je kiša kriva za sve…niko me ne sluša…sad eto i praznike pokvari…očekujem od novih vlasti da reaguju…kod komunista se znalo…padala ne padala vo na ražnju…a sad džaba što volova ima kad je totalno zeznuta klima..

 2. Polovni Buntovnik kaže:

  Bilo je krajnje vreme!

 3. Misantropicus kaže:

  Ako smanjivanje plata, penzija, i naknada porodiljama nemoze skupiti narod i sindikate na masovne proteste ulicama gradova ove nase drzave. Rostiljanje i kisa uvek moze.
  ZIVELA SRBIJA.

 4. prasece kaže:

  Sve nam dirajte, ali krkanje ne!

 5. celtic kaže:

  Blago sindikalcima, oni imaju u čemu izaći na proteste, plus još imaju i kišobrane.

 6. deda Dragan kaže:

  Nekada se išlo na prvomajski uranak,današnji “sindikalni poverenik”može da vas povede na prvomajski UGARAK.

 7. Snow kaže:

  Dokle će više retrogradni ostatci Titovog režima da koče napredak Srbije? Ako u celoj Evropi može da pada kiša, pa valjda sada u 2014, 14 godina nakon promena može koja kap dospeti i u Srbiju. Dosta više sa tim pobunama i uličarenjem. Zašto niko ne može da se pomiri sa time da je ljudima u Srbiji lepo? Deceniju već ide na RTS-u emisija “Ovo je Srbija” gde nam se jasno prikazuje ne samo da je ovo zemlja snova, već i da je iz dana u dan sve bolja. Dosta više sa tim dezinformacijama da su nečija prava prekrsena, Radulović nam je lepo objasnio da to nisu nikakva prava već privilegije i kao takve nisu baš ni nužne. Da je Djinjdjić ostao ziv, svaki dan bi padala kiša, a ne samo za prvi maj, ali šta se tu može, nije nam se dalo.

 8. Jan kaže:

  Ako meterolozi kažu da će padati kiša , budite sigurni da će biti lepo vreme i obratno .

 9. aleksandar kaže:

  jel ima gde da se salje SMS protiv kise pa da to resimo?

 10. nadžak efendija kaže:

  Ne samo da nam je uništio preduzeća, truli kapitalizam nam je poslao i kišu. Gladna radnička klasa na ražnju kuva kosti, a posle oglodavanja, pravi veličanstvenu logorsku vatru protiv kiše, protiv kapitalizma, ali i protiv dodola. Dodole su veštice! Dje je sad onaj vaskoliki bradonja da baci jednu anatemu na dodole?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *