njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. jan. 2013

Škrti milijarder živi kao milioner

Ovaj bogataš želi da njegova deca odrastaju kao milioneri da se ne bi razmazila

DALAS, 21. januar 2013, (Njuz) – Naftni magnat iz Teksasa Rodžer Džonson, čije bogatstvo je procenjeno na više od 10 milijardi dolara, pre dve godine je odlučio da iz korena promeni način života i od tada živi kao običan milioner, piše The Global Edition.

Njegova odluka izazvala je podsmeh drugih milijardera širom sveta koji tvrde da je Džonson samo obična škrtica koja na ovaj način čuva svoje bogatstvo.

– Rodžer je dobar tip, ali je u biznis krugovima odavno simbol tvrdičluka – kaže Ričard Vejn, jedan od najvećih američkih industrijalaca – Džonson uvek toči gorivo na svojim pumpama, čak je otvorio i lance restorana i hipermarketa samo da ne bi drugima ostavljao svoj novac. Posle kupanja u njegovom bazenu mesec dana sam vukao prehladu zbog ledene vode. On tvrdi da je to dobro za jačanje organizma, a ustvari je samo matora škrtica koja ne želi da plati grejanje!

Džonson ne haje mnogo zbog podsmeha svojih kolega i smatra da skromnim načinom života pruža dobar primer svojoj deci.

– Naravno da živim skromno, nalazimo se u globalnoj ekonomskoj krizi i ne bi trebalo da se razbacujemo novcem. Deca su otala uskraćena za neke stvari koje su imali dok sam živeo kao milijarder, ali će tako naučiti da se bore sa realnim ljudskim problemima što je neprocenjivo važno iskustvo za njihov dalji razvoj – tvrdi on.

Džonson je u poslednjih nekoliko meseci kupio samo jedan automobil, i još uvek koristi istu jahtu koju je kupio pre tri godine. On kaže da mu je život običnog milionera doneo mogućnost uživanja u sitnim ljudskim zadovoljstvimaa i poziva sve ljude da bar jedan deo svog života provedu kao obični milioneri.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  Koji smo mi bilijarderi!?

  1. Ja sam kaže:

   …bili.

 2. Stanarević kaže:

  Volim ovakvo pomeranje rakursa!
  Dobar članak.

  1. google translator kaže:

   J'aime ce changement d'angle! 
   Bon article.

 3. premijer iz senke kaže:

  … ako ovo cuju ruski i arapski milijarderi pa se povedu njegovim primerom, gosn Rodzer Dzonson je sebi potpisao smrtnu presudu! Ubice ga srpske sponzoruse sto im otima lebac (i jos ponesto) iz usta…

 4. Александар Хејтер kaže:

  Za autora: Iskopaće tebe Bili (Gejts), ja ti garantujem! ;)

 5. nebojsa kaže:

  koja bi bila usteda kad bi se kupao u bazenu bez vode

  1. Džoni kaže:

   Koja bi bila ušteda kad se uopšte ne bi kupao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *