njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. okt. 2010

Slatkiši za poslanike

U potrazi za poslasticama

BEOGRAD, 06. Oktobar (Njuz) – Grupa građana okupila se juče na platou ispred skupštine Republike Srbije i donošenjem velikih poklon-paketa upakovanih u novogodišnje vreće izrazila svoje zadovoljstvo, jer, kako sami kažu, borili su se za ovakvo, drugačije, demokratsko, pravedno društvo.

Građani su na platou ostavili nekoliko hiljada kesa napunjenih slatkišima i plišanim igračkama, uglavnom medvedićima i srcima, a zatim su potpisali zahtev koji su predali na skupštinsku prijavnicu u kom se moli da poslanici prime paketiće i pojedu u slast sve slatkiše pripremljene sa zahvalnošću specijalno za njih a u čast promena koje je 5. oktobar doneo Srbiji i njenim građanima.

Pripadnici policije ipak su, pre preuzimanja slatkiša od strane razdraganih poslanika, napravili kordon oko gomile paketića ispred skupštine, a dovedeni su i psi da bi bilo provereno da li u paketićima možda ima kučećih poslastica.

Kako javlja izveštač „Njuz“-a, pse su jedva zadržali da ne raskupusaju jedan „Milka“ paketić, pošto je opštepoznato da ove divne životinje jako vole slatkiše. Policajci, međutim, nisu poklekli pred slatkim iskušenjem.

– Iako nam stalno nutkaju, mi ne smemo da jedemo ugljene hidrate na dužnosti što je deo mera u okviru borbe protiv gojaznosti u policiji koja je broj 2 po smrtnom ishodu medju pripadnicima organa unutrašnjih poslova – izjavio je za Njuz poručnik Stanislav Dobrički. – Broj jedan je i dalje, na žalost, prirodna smrt. No, važno je da su poslanici dobili svoje.

T.T.

  1. ana kaže:

    …predsednici sindikata malih i srednjih preduzeca, na sastanku odrzanom utorak, jednoglasno su usvojili predlog o tzv. dofinansiranju – sistemu autoprikupljanja novca za “promotion fond” (fond za unapredjenje, tj. mesecna povecanja plata, ili bonus za zaposlene). od miloste nazvan – program “kasica”, ovaj sistem prikupljanja sredstava odnosi se na samoinicijativna odvajanja makar i manjih svota novca, “od kusura, sitnina… koliko ko kad moze – sve u cilju povecanja plata, na nacin koji je najefikasniji. “svi znamo kako nam bas taj sitan novac najlakse ode iz ruke, ni sami ne znamo na sta”, uz smeh izjavljuje portparol maroje vuletic, “trazili ste vece plate – dobicete ih” – navodi se u saopstenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *