YT Screenshot
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. jan. 2024

SNS optužio N1, Novu i Danas za kršenje tišine o izbornoj krađi

BEOGRAD, 10. januar 2024, (Njuz) – Srpska napredna stranka izdala je danas saopštenje u kom optužuje N1, Novu i Danas za najgrublje kršenje tišine o izbornoj krađi na izborima održanim 17. decembra. U saopštenju se navodi da će predsednik SNS-a Miloš Vučević uputiti dopis Nadzornom odboru za izbornu krađu sa zahtevom za sankcionisanje ovih medija.

– Konstantno objavljivanje članaka o izbornoj krađi, kako na sajtovima N1, Nove i Danasa, tako i u njihovim štampanim izdanjima, prevazilazi običan novinarski propust. To je namerni čin koji prelazi sve granice jer, ne samo da se o krađi piše, već se o njoj neprekidno i priča u emisijama koje emituju N1 i Nova, čime se građanima otežava da na nju zaborave – objasnio je Vučević u izjavi za Njuz.

– Primeri kršenja tišine o izbornoj krađi su brojni. Sve smo ih prikupili, a prikupljamo ih i dalje pošto ova tri medija nastavljaju da se bave tom temom jer veruju da zbog toga neće snositi posledice. Smatram da nadležni organi moraju oštro da reaguju jer ne smemo dozvoliti da se u ovom društvu kreira atmosfera u kojoj je normalno i prihvatljivo javno ukazivati na izbornu krađu – smatra prvi čovek naprednjaka.

Vučević je napomenuo da je tišina, kada je krađa na izborima u pitanju, jedna od vrednosti na kojima počiva Srpska napredna stranka i da će se svaki njen član uvek boriti protiv njenog narušavanja.

Soko Sokolović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *