njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. sep. 2012

Spasioci na plažama traže da im se uvede „casual Friday“

Spasiocima dosadilo da svakog dana dolaze na posao u istoj garderobi

ŠIROM SVETA, 6. septembar 2012, (Njuz) – Čuvari i spasioci na plažama širom sveta uputili su danas zahtev vlastima u svojim zemljama da zakonom uvedu mogućnost da svi koji se bave ovim poslom mogu jednom nedeljno da na posao dođu u komotnijoj garderobi nego inače.

Zaposleni u ovoj profesiji traže da muškim spasiocima svakog petka u sedmici bude omogućeno da umesto klasičnih kupaćih gaća nose jestive tange od bombona. Devojke bi tog dana, prema ovom predlogu, na posao mogle da dođu u toplesu ili mini bikiniju.

Neki spasioci sa kojima je Njuz razgovarao smatraju da se nad ovom profesijom već decenijama sprovodi sistematska diskriminacija u pogledu korišćenja „casual Friday“ prava.

– Svi tog dana mogu na posao da dođu ležernije odeveni osim nas. Mi svakog dana moramo da radimo u punoj opremi odnosno odeveni po uobičajenom dres kodu. Mislite da ja ne bih želeo da se bar na jedan dan oslobodim kupaćih bokserica? Mislite da ja ne želim da svoje guzove obradujem minimalnim muškim tangicama koje bih na kraju radnog vremena mogao da pojedem? Ako neki bankarski službenik može da petkom na posao dođe u majici i farmerkama, onda i nama treba omogućiti da se izrazimo na proporcionalno sličan način – rekao nam je spasilac koji je želeo da ostane anoniman.

Spasioci smatraju da bi, kako saznaje Njuz, na ovaj način mogli još više da se približe i ostvare još prisniji kontakt sa kupačima na plažama jer bi svako od njih hteo da se fotografiše i popriča sa tako atraktivno obučenim spasilačkim službenicima i službenicama.

Nenad Milosavljević

 1. Jaja ja ja kaže:

  A sta ako je spasilac hermafrodit ili ameba?

 2. celtic kaže:

  Na Institutu za Humanu Estetsku Golotinju iz Kamenice se upravo sprema rješenje za ovu podlu diskriminaciju.

 3. Bane kaže:

  Nosio bi jestive tangice…? Ne jedi g*vna!

 4. landarina kaže:

  On bi jestive tangice, a na mene se pravnik iz kadrovske i petkom izviče ako obujem sandale u kojima se vide prstići (valjda čovek ima fetiš pa mu zlo dođe kad vidi :D)! Ja bih njega malo u moju firmu, pa da vidi kako je kad matori pravnik podvrisne :D

  1. Shumsky kaže:

   HTZ obuću bi ja vama lepršavim sanda-landarinama!
   ;)P

   1. landarina kaže:

    UUUUUUU okrutni Shumski :D

    1. Shumsky kaže:

     ma nisam ja okrutan, ja se samo tako češljam. imače sam mio i vrlo razuzdano pouzdan %)

 5. Shumsky kaže:

  “jer bi svako od njih hteo da se fotografiše i popriča sa tako atraktivno obučenim spasilačkim službenicima i službenicama.”

  a ko čuva decu u vodi dok se ovaj vaćari sa tvrdim&jedrim studenticama?!?!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *