njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. jul. 2010

SPS proslavio 20 godina od ukidanja Socijalističkog saveza radnog naroda Jugoslavije

Prvih 20 godina bez SSRNJ - foto: B92

BEOGRAD, 17.07.2010. (Njuz) – “Socijalistički savez radnog naroda Jugoslavije bila je nazadna organizacija koja je morala biti ukinuta” glavna je poruka sa proslave 20 godina od ukidanja najmasovnije organizacije radnika u SFRJ. “Toliko su bili nazadni da nisu znali ni kako da koriste sve one zgrade, opremu, nameštaj i članarine koje su akumulirane godinama teškim radom i doprinosima cele bivše države. Tada smo mi došli i stavili sve to u službu naroda. Zato je to značajan datum u istoriji nove Srbije gde se tako nešto više ne sme ponoviti.”

Čistom koincidencijom, istog datuma pre 20 godina osnovana je i Socijalistička Partija Srbije, pa su skromno i radno okupljeni obeležili i taj jubilej. Neimenovani izvor nam je rekao da “je to baš zgodno u vreme krize, obeležiti dva jubileja o istom trošku.” SPS koji je član vladajuće koalicije time šalje poruku o štednji. “Da, potrošili smo dosta na obeležavanje ukidanja SSRNJ-a ali to je od državnog značaja. Ove naše partijske stvari, to je skromno i prigodno mogućnostima jedne male stranke koja tek tek prelazi cenzus” saznali smo od istog izvora.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadić. “Ja sam ovde zbog jubileja ukidanja SSRNJ naravno. Ne mešam se kao predsednik države u jubileje jedne stranke” bilo je sve što želeo da izjavi.

Više o toku proslave i gledanju u budućnost na http://bit.ly/bTQI2D

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *