Njuz.net
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. aug. 2023

Srbija dobila nacionalni album Jelene Karleuše

BEOGRAD, 20. avgust 2023, (Njuz) – Nakon opsežnih priprema i dugogodišnje izrade, Srbija je napokon dobila nacionalni album Jelene Karleuše. Ovo velelepno, novo i moderno izdanje je još ranije najavio i predstavio predsednik Aleksandar Vučić, a danas svi građani imaju prilike da se uvere da je novac iz budžeta potrošen na održiv i transparentan način.

Srpski predsednik je, nakon preslušavanja albuma, istakao: – Uz energiju i ambiciju ove izvođačice, imamo čime da se ponosimo, i da kažeo svetu, da, ovako nešto je moguće napraviti u Srbiji. Takita je ponos naše zemlje i nešto što će i turisti dolaziti da vide i čuju, rekao je predsednik Vučić.

Potpuno novi nacionalni album je zaista sve građane ostavio bez teksta. Njegova izrada nezvanično je koštala više od milion evra, a na stvaranju ove velelepne tvorevine učestvovalo je ponekad čak i do troje ljudi. Umetnica Jelena Karleuša tvdri da je Takita njeno životno delo, koje ostavlja u amanet građanima.

– Verujem da je ovo najlepši nacionalni album u celoj Evropi. Urađena je bas struktura, ukorićene su melodijske deonice a ceo album prati takozvana pametna ritam sekcija. Sigurna sam da će od ovog albuma koristi imati generacije i generacije građana Srbije koje tek dolaze, i meni je drago da sam baš ja imala tu čast i privilegiju da budem prepoznata kao kulturno nasleđe naše lepe zemlje, zaključila je Karleuša.

Premijerka Brnabić se slaže da je ovaj nacionalni album prekretnica u razvoju zemlje. – Ovaj album je bitan kako za prigradska naselja, tako i za urbane centre. Podjednako će Takita uticati i na selo i na grad, tvrdi ona.

Stručnjak za marketing i muzičko privaljivanje Nebojša Krstić kaže kako je Takita već izvršila uticaj i na njegov život: – Kao neko ko ume da prepozna bitost ovakvih državnih projekata, tvrdim da imidž Srbije u svetu posle ovog nacionalnog albuma nikada neće biti isti. Očekujem da nakon Takite mnogi strani investitori propoznaju u Srbiji plodno tle i izvrše penetraciju tržišta, kaže Krstić.

Viktor Marković

 1. Todor Rakočević, Kragujevac kaže:

  Čija kita, zna li se?

 2. Баш Рђа kaže:

  Овај бисер, ово национално благо, ако већ није, одма да се смести као трајни снимак у Тонски архив Радио Београда! https://www.youtube.com/watch?v=9B-G0izGu3s&t=1s Не би било лоше ни да се пошаље ово у свемир, ако забасају ка земљи неки агресивни ванземаљци, као фактор одвраћања. Е сад, што се изгледа тиче, мени је увек била баш одвратна са оним рептилским очима, ту ни обимна силиконизација фасаде не помаже јбг. Не кажем да јој не би учинио после пола кила ракије, ал не би се фалио.

  1. Davor kaže:

   Evo karikature na kojoj Karleuša doji Vučića
   https://ferportal.com/wp-content/uploads/2023/08/karikatura.jpg

 3. Пророк из комшилука kaže:

  Један пламенобацач би решио ефикасно проблем.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *