njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. okt. 2011

Srbija dobila preporuku da postane kandidat za kandidata za članstvo u EU

Širom Srbije počinju pripreme za početak priprema za slavlje

BEOGRAD/BRISEL, 12. oktobar 2011, (Njuz) – Srbija je dobila preporuku da postane kandidat za kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, čime se naša zemlja pridružila krugu zemalja koje su dobile kandidaturu za kandidaturu za članstvo, saznaje Njuz eksluzivno u foajeu Evropske komisije u Briselu.

Evropska komisija ocenila je da je Srbija učinila „veliki ukupni napredak” i da je potpuno zasluženo dobila preporuku da postane kandidat za kandidata u EU. Kao glavni razlog za ovu preporuku Evropska komisija naglasila je saradnju u pripremi saradnje sa Haškim tribunalom, kao i hapšenje svih onih koji bi mogli da doprinesu hapšenju haških optuženika, što je bio odličan uvod u pripremu za hapšenje samih begunaca, koje je na kraju rezultiralo njihovim hapšenjem.

Evropska komisija izneće uskoro po tačkama uslove koje Srbija mora da ispuni da bi u decembru počela da pregovara o početku pregovora o kandidaturi za kandidata u članstvo u EU.

Pretpostavlja se da su glavni uslovi koji će biti postavljeni pred Srbiju: dijalog o dijalogu sa Prištinom, dijalog o pomeranju balvana sa graničnih prelaza i saradnja u vezi sa unapređenjem saradnje u regionu.

– Kandidatura za kandidaturu, pak, neće biti izglasana ukoliko Srbija ne učini napredak u saradnji sa onim smaračem Tačijem – izjavio je jedan član Vlade Srbije koji je tražio da ostane anoniman.

Milica Delević, direktorka Kancelarije za evropske integracije, izjavila je danas da se raduje pozitivnoj preporuci i da će Srbija učiniti sve da postane kandidat za kandidata.

– Preporuka za kandidata za kandidata ne znači ništa, a košta mnogo. Uložili smo mnogo napora i rada u njeno dobijanje i smatram da je pronađena prava mera između onoga što smo mogli da dobijemo a nismo i onoga što smo dobili a ne znači ništa- rekla je Delević za Njuz.

Vlada Srbije saopštila je da je načinjen veliki korak napred i da nam sada fali još svega četiri godine da sustignemo Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju, a svega deset da se izjednačimo sa Hrvatskom.

Nenad Milosavljević

Ideja: @Capndokonpop

 1. kalixx kaže:

  …i sve se ovo desilo munjevitom brzinom…

 2. Moram još nešto!

  Evroskeptici eto vam ga NA!!!!!

 3. scoby kaže:

  To znači da je naša kandidatura u nekom EU birokratskom podrumu, i da se sa njom dobacuju ona dva lika iz komedije ”Mali dečki spavaju kao sivi hrčki”.

 4. Zdravko kaže:

  A datum cemo dobiti kad u EU procene da pocinje raspad sistema. Onda cemo im biti potrebni kao prekaljeni borci za ocuvanje zajednica koje ne mogu da opstanu, ali opstaju upornim ignorisanjem relnog stanja.

 5. Milica kaže:

  Ne znači ništa a košta mnogo!
  KRALjEVI!

 6. Anastasja kaže:

  Na telefonskoj sednici Vlade i pajtaša dogovoreno je da se formira Agencija za praćenje kanditature za kandidata za članstvo u EU. Sedište ove Agencije biće u Briselu i brojaće najviše 30 zaposlenih. Uslove za zapošljavanje objaviće Vlada čim pronađe mesečnu reviju koji sa najmanjim tiražom.

 7. Neupucen kaže:

  I sta je ovde smesno?? Suva istina, ceo clanak, od reci do reci. Ja na Njuz navracam svakodnevno da se slatko ismejem, a vi zalicili na B92+

  1. Jordan kaže:

   Potpuno se slažem. Gola istina. Za deset godina, pod uslovom da (u međuvremenu) odobrovoljimo Tačija.

   1. ja kaže:

    znači, imamo još deset godina života. Bar kakvog-takvog.

    1. Jordan kaže:

     Ko zna gde ti zivis, ako je tebi ovo zivot.

  2. ja kaže:

   istina je smešna. To jest, ne smešna, nego tragikomična.

 8. Đenka kaže:

  I ti ćeš kume ovako u Evropu . . . ali sutra

  1. sandinista kaže:

   A EU više biti neće!

   1. Jordan kaže:

    Ma bice je. Prostirace se skoro celom teritorijom bivse YU.

 9. Mladjo kaže:

  Pa ovo bre nisu vise vesti u ogledalu njuz je poceo da izvestava :)

 10. Dado kaže:

  “…da je pronađena prava mera između onoga što smo mogli da dobijemo, a nismo i onoga što smo dobili a ne znači ništa…”
  xaxaxaxaxaxaxaxaxa

 11. wwwlado kaže:

  Očekuje se datum kada ćemo dobiti datum datuma otpočinjananja pregovora .
  Turska to čeka samo 12 godina , makedonija 7 godina , a onda ide onaj najteži dio Pregovori jedno 20-40 godina (ako nam je 10 trebalo za pola kandidature , a 10 treba za ove datume ) , a onda (za 50-70 godina ) stižemo Rumuniju i Bugarsku onda nam trema jedno 10-20 godina da uđemo u evro zonu (RUM i BUG i još neke nisu ušle ) znači za jedno 100 godina možemo očekivati da budemo na nivou Grčke sada .

  1. wwwlado kaže:

   Zaboravio sam reći , pošto drma ova kriza Eu , pa smanjeno idu pare za raznoraznu medijsku propagandu , da je osnovana jedna agencija za skupljanje dobrovoljnih priloga .
   Zaštitimo Srđana Dragojevića i jeftine glumce od niskobuđetnih filmova
   Uplatite na žiro račun : 41654156551354642
   -5454515441341531-453542641.
   6351111111111131535235123564165413
   da platimo donaciju da ne snima čovjek ništa jedno vrijeme dobro i za nas i za njega , pola miliončeta godišnje i on neće snimati ništa (pa ni antisrpsko ) obećao je .

  2. Aca Facić kaže:

   Sredice nam Krkobabic nesto preko veze…

 12. mirko kaže:

  Trebalo je dodati da srbija nikad nece uci u evropu dok neprizna UŽICKU REPUBLIKU i jos par drugih novih državica , a možda cak i dok nepromeni ime jer ce joj ostale novonastele drzave vec clanice eu braniti da koristi ime srbija pre raspodele slova . Tako da joj najverovatnije ostaje da odmah promeni ime u beograski praziluk.

 13. Ajvarolog kaže:

  Hahahahahahha, ovo je tako ”old school” tekst. I'm loving it! xD

 14. ariela kaže:

  ma sve ce to ici jako brzo..vec smo kod predloga o predlogu da se da pregled pregleda u pregledu za kandidaturu…Mi vec po ovome mozemo da pocnemo da stavljamo polako one zvezdice…pa jeste sta se ceka…Evropo eve nas!

 15. celtic kaže:

  Ako se u svijetu neko VELIKI nakašlje, ući ćemo u EU za minut, kao i Rumunija i Bugarska….

 16. himalajac kaže:

  Nine lose. Ostaje nada da ce, dok mi premostimo kandidaturu za kandidata, EU Konacno prestati da postoji

 17. ja kaže:

  Mislim da je tekst izgubio dosta na kvalitetu time što je propušteno da se kaže da je ovo u stvari preporuka za preporuku za kandidata za kandidata.

 18. Ђеки kaže:

  Зашто се чудите: сви знамо колико је предигра важна кад је у питању секс, а у нашем случају у мозак (али не здрав)…

 19. jututunacc kaže:

  Greska. Srbija je dobila misljenje o kandidatu za kandidata. A misljenje je upakovano sa preporukom: balavite svoj ciklus na uzoj teritoriji.

 20. Gex kaže:

  Kojicemo moj mi u evro. Uniji ! Ukinuce je oni sami!

 21. sandinista kaže:

  Uhhh, pade mi kamen sa srca, znači još nismo u EU? Kako se Đelić razgalamio da su nas nahvalili, mislio sam primili nas momentalno! Al’, kad razmislim, nemam razloga za opuštanje, mogu da nas prime svakog trenutka, pa ne reče li Labus da će nas primiti 2007? Teši me komšija Dragoljub, kaže.”Ne brini ništa, pre će Srbija biti svetski prvak u fudbalu”, al’ ja opet brinem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *