njuz-autor

AUTOR: urednistvo

29. feb. 2012

Srbija status kandidata za EU proslavlja paljenjem javne rasvete

Širom Srbije kandidatura proslavljena onako kako dolikuje / FOTO: Kurir

BEOGRAD, 29. februar 2012, (Njuz) – Predsednik Srbije Boris Tadić u obraćanju novinarima najavio je da će jučerašnji dogovor šefova diplomatija država članica EU o dodeljivanju statusa kandidata Srbiji biti adekvatno obeležen širom zemlje paljenjem javne rasvete.

– Ovo je velika pobeda naše diplomatije i smatram da zaslužujemo da je proslavimo na pravi način. Svi građani naše zemlje, počev od jutros, imaju priliku da ovaj, za nas izuzetno važan, događaj slave u svojim mestima uz javnu rasvetu – istakao je predsednik Tadić – Bilo je predloga, pa čak i pritisaka, da proslava bude skromnija, da ne uključujemo javnu rasvetu tokom jutarnjih ili popodnevnih časova , ali smo rešili da se čvrsto držimo kursa koji smo zauzeli, da pokažemo našu odlučnost i da istrajemo u stavu da je održivo i jedino ispravno ono slavlje koje podrazumeva paljenje javne rasvete i tokom dana i tokom noći – podvukao je Tadić.

– Veliki broj građana koji je tokom današnjeg dana izašao na ulice i koristio javnu rasvetu potvrdio je opravdanost naše odluke. Međutim, ovo nije kraj! Ja mislim da Srbija zaslužuje i vise od ovoga tako da ćemo pokušati da u naredne proslave uključimo i dekorativno osvetljenje. To neće biti lako, ali mi smo posvećeni i činimo najveće moguće napore u tom pravcu – izjavio je predsednik Srbije.

Tadić je dodao da će zbog ovog slavlja naš energetski sistem proći istorijski test ali da on više nije pesimista u pogledu dolaska lepšeg vremena i količine energenata kojom elektrane raspolažu tako da grejanje u Srbiji ovim načinom proslave neće u znatnoj meri biti ugroženo.

Soko Sokolović

 1. ariela kaže:

  A ja sam cula da ce u tu svrhu gospodin Dacic pevati i kod nas na trgu pesmu “Zanela me svetla velikoga grada”…

 2. himalajac kaže:

  sinoc paljenjem rasvete, sutra paljenjem skupstine i parlamenta…

  1. celtic kaže:

   Samo nas, običnu raju pale i lože sa uspjehom!!!!

 3. trabant kaže:

  ”jer sreća je lepa samo dok se čeka,dok od sebe samo nagoveštaj da…”

 4. Milos kaže:

  Garant će sad da proglase 29. februar za praznik i neradan dan, pa da ga ne radimo samo svake četvrte godine

 5. Tetka kaže:

  Има се – може се! :)

 6. Jan kaže:

  Zato je pola Novog Beograda ostalo bez struje .

 7. celtic kaže:

  Ja i moj pas (ženka bul terijera) ćemo obilježiti ovaj događaj javno obilježavajući javnu rasvjetu ;-)

 8. Tetka kaže:

  @celtic ако волиш свог пса, не бих ти то препоручила. Један јадник страдао пре неки дан кад је исто тако нешто славио поред бандере… :(

 9. Nikola kaže:

  da se osvetlimo nego sta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *