njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. sep. 2020

Srbija stavlja bodljikavu žicu na granicu sa Crnom Gorom da bi sprečila prelazak slobodnih i fer izbora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je rano jutros vojsci da pristupi postavljanju bodljikave žice na granici sa Crnom Gorom kako bi se sprečilo eventualno prelaženje slobodnih i fer izbora iz te zemlje u Srbiju.

– Slobodni i demokratski izbori, koji su pogodili Crnu Goru nedavno, prete da se preliju i kod nas. Mi ne želimo crnogorski scenario i zato je bitno da se ponašamo ozbiljno i odgovorno i sprečimo prelivanje demokratije kod nas, izjavio je predsednik Vučić. – Marljivo smo radili na tome da srpske izbore učinimo ovakvim kakvi su danas – savršeni. Nećemo dozvoliti da se nakon toliko truda sada kod nas vrati glasanje bez ucena, pritisaka, kupovine glasova, crnih džipova, i sa ravnomernom zastupljenošću u medijima, naglasio je zabrinuto predsednik.

Posledice slobodnih i demokratskih izbora u Crnoj Gori tek treba da se vide, a za sada deluje da će se desiti ono najgore – smena vlasti. Stručnjaci upozoravaju da, ako ne budemo pazili, ovo veoma lako može da se desi i kod nas.

– Katastrofe poput ove ne biraju. Ipak, moguće je zaštititi se i smanjiti šanse da ideja o slobodnim i fer izborima dođe do naših građana. Jer, ukoliko se samo malo opustite, doći će do opasnih razmišljanja i shvatanja među građanima, i hop! dok se osvestite imate glasače koji biraju onoga ko im se sviđa a ne onoga za koga im je rečeno, naređeno, zaprećeno i pokazano prstom da glasaju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, oštreći bodlje na žici koja čeka da bude postavljena.

Vojska će početi sa postavljanjem bodljikave žice već u ponedeljak, a zbog ogromne potencijalne opasnosti razmišlja se i o postavljanju jače prepreke poput betonskog zida, stražara sa vučjacima i dronova sa laserima.

Nenad Milosavljević

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Što se žuri? Do 26 godina ima još vremena!

  2. voya montoya kaže:

    Ma i zica je iz uvoza…!! Kazu carinici da je roba poreklom iz Belorusije…??

  3. Amazonka kaže:

    Žica ne može da spreči jer kroz rupe može da prođu fer izbori. Zato je rešenje da se sagradi zid…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *