njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. sep. 2020

Srbija stavlja bodljikavu žicu na granicu sa Crnom Gorom da bi sprečila prelazak slobodnih i fer izbora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je rano jutros vojsci da pristupi postavljanju bodljikave žice na granici sa Crnom Gorom kako bi se sprečilo eventualno prelaženje slobodnih i fer izbora iz te zemlje u Srbiju.

– Slobodni i demokratski izbori, koji su pogodili Crnu Goru nedavno, prete da se preliju i kod nas. Mi ne želimo crnogorski scenario i zato je bitno da se ponašamo ozbiljno i odgovorno i sprečimo prelivanje demokratije kod nas, izjavio je predsednik Vučić. – Marljivo smo radili na tome da srpske izbore učinimo ovakvim kakvi su danas – savršeni. Nećemo dozvoliti da se nakon toliko truda sada kod nas vrati glasanje bez ucena, pritisaka, kupovine glasova, crnih džipova, i sa ravnomernom zastupljenošću u medijima, naglasio je zabrinuto predsednik.

Posledice slobodnih i demokratskih izbora u Crnoj Gori tek treba da se vide, a za sada deluje da će se desiti ono najgore – smena vlasti. Stručnjaci upozoravaju da, ako ne budemo pazili, ovo veoma lako može da se desi i kod nas.

– Katastrofe poput ove ne biraju. Ipak, moguće je zaštititi se i smanjiti šanse da ideja o slobodnim i fer izborima dođe do naših građana. Jer, ukoliko se samo malo opustite, doći će do opasnih razmišljanja i shvatanja među građanima, i hop! dok se osvestite imate glasače koji biraju onoga ko im se sviđa a ne onoga za koga im je rečeno, naređeno, zaprećeno i pokazano prstom da glasaju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, oštreći bodlje na žici koja čeka da bude postavljena.

Vojska će početi sa postavljanjem bodljikave žice već u ponedeljak, a zbog ogromne potencijalne opasnosti razmišlja se i o postavljanju jače prepreke poput betonskog zida, stražara sa vučjacima i dronova sa laserima.

Nenad Milosavljević

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Što se žuri? Do 26 godina ima još vremena!

  2. voya montoya kaže:

    Ma i zica je iz uvoza…!! Kazu carinici da je roba poreklom iz Belorusije…??

  3. Amazonka kaže:

    Žica ne može da spreči jer kroz rupe može da prođu fer izbori. Zato je rešenje da se sagradi zid…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.