njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

17. mar. 2015

Srđan Verbić se žali da ga profesori mrze

srdjan verbic

Verbić misli da mu loše ide školstvo jer ga profesori mrze

BEOGRAD, 17. mart 2014, (Njuz) — Ministar prosvete Srđan Verbić požalio se svojim prijateljima i saradnicima na loš tretman koji profesori imaju prema njemu i izrazio uverenje da je jedini razlog to što ga profesori ne vole.

– Profesorima i nastavnicima sam uvek ja na tapetu. Stalno me prozivaju, zahtevaju od mene stvari koje ne traže od drugih đaka ili ministara, rekao je vidno potreseni Verbić.

– Bez obzira na moj trud i zalaganje koje redovno pokazujem, profesori me nipodoštavaju, stalno ispostavljaju neke nove zahteve kao da sam ja jedini i večiti krivac za sve. O ocenama koje dobijam ne mogu ni da pričam. Samo ću vam reći da oni koji su iole blagonakloni moj rad ocenjuju najviše dvojkom. Imam utisak da me mrze, zaključio je ministar jedva zadržavajući suze.

Verbić se zbog ovakvog ponašanja profesora prema njemu žalio Ministarstvu prosvete od koga očekuje pomoć i zaštitu. U ovom ministarstvu tvrde da je slučaj izuzetno osetljiv i da ne žele da prejudiciraju kakva će biti njihova konačna odluka.

– Po svemu onome što za sada znamo odnos profesora prema Srđanu Verbiću je klasičan primer diskriminacije. Primećeno je da imaju mnogo veće zahteve i strožiji kriterijum kada je on u pitanju nego drugi ministri. Ipak, rano je za bilo kakvu odluku. Pažljivo ćemo saslušati obe strane, pa tek posle toga presuditi da su profesori krivi i koliko ćemo im zbog toga smanjiti platu, rečeno nam je u ovom ministarstvu.

Bojan Savić

 1. scoby kaže:

  A nije siroma on kriv, nego kapitalisticko dete – drug MMF iz klupe, od koga je prepisivao…

 2. zoran kaže:

  Остаје му само да штрајкује, или, да промени пол, боју коже, сексуално опредељење, националност и постане професор. Тад се, Богу хвала, неће осећати дискриминисано…

  1. zoran kaže:

   …a и отимају му ужину и џепарац, и још га ложе да је то за његово добро…

 3. Ja sam kaže:

  Razmazeno deriste!
  Najbolje je da napusti skolu, sa sve odeljenjem.
  A mogli bi i razrednog da povedu na neko golo ostrvo.

 4. duh kaže:

  Krivo tumacenje kako ga mrze kad ga polevaju sa vodom kao cvecku sa svom ljubavi

  1. Aleksandar Vulin kaže:

   A šta je očekivao, možda toplu vodu?

 5. Živadinka kaže:

  Ja imam saznanje da je te profesore organizovao Mišković u saradnji sa zemunskim klanom. Čekam da AV izadje sa saopštenjem kako neće dati ni ovog ministra, bez obzira na sve neprijatelje koji mu rade o glavi.

  1. Ja sam kaže:

   Pukne li kanalizaciona cev u zgradi vlade (što i ne bi bili neko čudo obzirom na koncetraciju smradova) proglasili bi pokušaj napada bojnim gasovima, nesvesni da su oni sami najveći proizvođači otrova.

 6. besposlenadefinitivno kaže:

  Čovek taman postane ministar, pa ga ne vole, pa se žali ministarstvu zato što ga ne vole… tužne li karijere…

 7. Monika kaže:

  Da je na vreme jebo, svega ovog ne bi bilo.

 8. Kinez kaže:

  Pravda za Srdjana, samo zustro prema tim profanima, ceo zivot oni strajkuju :)

 9. Ime (obavezno) kaže:

  mucenik! nisu mu uzeli u obzir ni intelektualni fetis a bas se potrudio! neka, dokazace se on na doktoratu! ako vec nije,..? propustila sam taj momenat…

 10. Ariela kaže:

  “od kolevke pa do groba najlepse je ministarsko doba”…:)))…mogu samo da te mrze…il kako se kod nas jos kaze “da ti pljunu pod prozor”…a evo i mudrosti s fejsa: Neka prica ko sta hoce o meni: I psi laju koga ne poznaju”…ili Sta me briga sta misle o meni oni na koje ni ja uopste ne mislim…necu da znam nista sto ne treba d a znam!..Jel bilo dosta za utehu?

  1. Ja sam kaže:

   Ee, moja sestro slatka u tudini, mi umiremo od tog smeha sa kojim zivimo.

   1. Ariela kaže:

    ma jesi ti video ovo zasta sam ja rekla da umirem..ovaj snimak?…to moze samo nas duhoviti narod…

    1. zoran kaže:

     …pre nekako, Sremac nam je predložio da isti pogledamo, uživali smo, baš kao i Vi, Ariela…

    2. Ja sam kaže:

     Covek je fenomenalac i sam za sebe kao lek, i bez umetnutog teksta.
     Pitam se kako bi onaj sa grimasom od osmeha, aca, reagovao da ga je cuo.

 11. strani placenik kaže:

  Nije ni cudo:
  Ovog samo jos majka moze da voli.

 12. brigita kaže:

  ne moze ti niko nista,jaci si od sudbineeee;samo mogu da te mrze oni sto te ne vole!

 13. vitez kaže:

  Ne ume čovek sa decom, kako su Žarka voljeli. Mislim da ih ne podržava Mišković već Mića SegaMega, ili ministar slina, a sve zbog doktorata jer ih Verbić nije podržao.

 14. maja kaže:

  Kada ljdsi zivoti i sudbine porodica dodju u ruke statisticara, kako kaze ministar, drustvo postane jad i beda. Kljuno je da svi razumemo da se ovde radi o KLASNOJ BORBI i da to nikako ne smetnemo sa uma, nikako. A klasna borba se vodi na zna se koji nacin. Kada to budemo razumeli, a sve obmane i manipulacije otklonimo, te kad nam se pogled razbistri i postane jasan i cist, onda ovi magupi, kao i ovi pre njih, nemaju nikakve sanse. Znaci, sve pocinje sa jasnom spoznajom, koja stvara ideju, a ona ideologiju, a ona snazan pokret koji neizbezno vodi pobedi.E sad, ta klasna borba, nas nekoliko miliona protiv njih nekoliko hiljada, je jedina i prava, i ona se u uslovima lazne glasacke demokratije nikako ne moze voditi u institucijama sistema, jer su upravo te institucije i kreirane kako bi tu borbu sputale i onemogucile. Stvoriti bolji i pravedniji svet se ne moye ukoliko pristanemo na njihova pravila igre i igramo na njihovom terenu, vec borbu za ravnopravnost, jednakost i pravednost moramo izmestiti sa njihovog i sprovesti na nasem terenu. Tada je pobeda zagarantovana. Prvi korak je spoznaja. Onda ujedinjenje, bratstvo, solidarnost i hrabrost. A potom nemilosrdna borba, do poslednjeg, ako budemo jaci, pobedicemo. Ako padnemo, to ce biti zato sto smo skloni padu bili. Kada mozak spozna i srce zaigra i zatreperi, pa pocne da gori poput logorske vatre, znacemo da smo na dobrom putu. ZIVELI dragi gradjani ove napacene zemlje, ziveli svi odreda. BORBA

  1. zoran kaže:

   Мајо, поведи ме на барикаду, да ширимо спознају заједно…

  2. Piljar kaže:

   Opa! Revolucionarka. Zar opet u socijalizam?

  3. Željko kaže:

   Sestro izađi iz 45-te. Marksizam je u školama ukinut pre 25 godina.

 15. Svetlana Anđelković kaže:

  Ma ne mrzimo ga. Toliko ga volimo da bi ga najradije karali.

 16. Svetlana Anđelković kaže:

  Ministar Verbić – 50 nijansi gluposti.

 17. KRTICA kaže:

  Ако није задовољан може да промени посао… да нађе неки који је више плаћен. Ако неко мисли даје мало плаћен за свој рад тј. мисли да је способнији него што је плаћен – треба да промени посао тј. да се запосли тамо где његове способности могу да дођу до изражаја и оптималне плате.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *