nazad na vrh

Tadićev optimizam ponovo na normalnom nivou, očekuje se dalji rast

Očekuje se da bi krajem nedelje nivo Tadićevog optimizma mogao dodatno da skoči

BEOGRAD, 27. februar 2012, (Njuz) – Nivo optimizma predsednika Srbije Borisa Tadića ponovo je na normalnom nivou posle vesti iz Brisela da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU, saopšteno je iz Predsedništva.

– Nakon prošlonedeljnog dramatičnog pada optimizma, on se značajno poboljšao kod predsednika Tadića, posle saopštenja da niko od šefova diplomatija zemalja EU nema ništa protiv da Srbija dobije status kandidata – navodi se u saopštenju.

Sa Andrićevog venca navode da se novi rast optimizma može očekivati krajem nedelje.

– U četvrtak i petak je samit EU na kojem će i zvanično biti potvrđena odluka evropskih ministara. Nivo optimizma bi tada mogao dodatno da skoči, a predsednik Tadić bi mogao i veselim glasom da se obrati građanima – procenjuju iz predsednikovog kabineta.

Pojedini analitičari smatraju da rast Tadićevog optimizma ovde neće stati.

– Njegov rast će biti nastavljen, a takav trend će naročito biti vidljiv posle 13. marta kad budu raspisani izbori – objašnjava politički analitičar i sociolog Milan Nikolić – Iako u poslednje vreme mnogi smatraju da će njegov optimizam splasnuti krajem aprila ili početkom maja, tendencija njegovog rasta biće sigurno prisutna do kraja ove i početka sledeće godine kada bi trebalo da budu raspisani predsednički izbori.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Kako Vas nije sramota da voljenog druga predsednika slikate sa čašom?Em je onomad platio kaznu zbog cirke na sportskom događaju em će još ispasti alkoholičar.A to što loše izgleda to je zato što puno radi.

 2. Ma bravo! Hoće li nas talasi optimizma ugušiti plimom?

 3. Koliko mogu da primetim i “Njuz” danas puca od optimizma i inspiracije,četiri članka za samo jedan dan,a vesti sve lepše i lepše!Pod stresom sam od ovolike sreće a i Tadić je,jamačno!

 4. Opet Tadić pobrao lovorike, a šta ćemo sa danonoćnim (psiho)aktivnim delovanjem Ministarstva spoljnih poslova po gore navedenoj temi?

 5. tadić se smeje
  i optimizam seje
  zubi su mu lepi, beli
  svi na mestu, svi mu celi!

  sedoh do njega, a on miriše
  k'o detelina posle kiše
  izusmo kasnije jednu bavarsku pivu
  jer evropa nema alternativu!

 6. “Nivo optimizma bi tada mogao dodatno da skoči, a predsednik Tadić bi mogao i veselim glasom da se obrati građanima” hahahhaahahah, e ubivate namrtvo :)

  Al’ sad ozbiljno, ne verujem u tu mogućnost. Mislim, čak i kad je predsednik Tadić pun optimizma, on se nama retko obraća veselim glasom, da ne bi u našim očima ispao neozbiljan i da ne pomislimo da je njemu, ne daj bože, lepše nego nama :).

 7. Ma cim se ona Ketrin Eston onako iskezila rukujuci se sa njim, razloga za optimizam ima…Samo nema nam nesto Merkelove..ona cuti i gleda i samo kad skoci iz coska i drekne Srbija kandidat? Ruhe!…ich habe letzte Wort… Nein!…svi junaci nikom ponikose…

 8. Kad dobiju novi kredit,o ho ho, bice optimisti i pre i posle izbora.

 9. Who the fuck is Milan Nikolić?! Kakav je to analitičar, nikad čula! Dok ne čujem Gorčina-ne verujem!

 10. Tadic kralj, mislim sta reci osim da se kucnemo sa tu rakicu, ziveli

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix