njuz-autor

AUTOR: urednistvo

25. feb. 2013

U Holivudu održana tradicionalna 85. šetnja crvenim tepihom

Organizatori razmatraju uvođenje nagrada za učesnike šetnje

LOS ANĐELES, 25. februar 2013, (Njuz) – Sinoć je ispred Dolbi teatra u Los Anđelesu održana tradicionalna 85. po redu šetnja crvenim tepihom. Čuvena šetnja koja se već decenijama održava krajem februara i ovog puta je privukla većinu najpoznatijih glumaca i javnih ličnosti.

– Obožavam šetnju crvenim tepihom, tih stotinak metara su mi još od malena bili glavni razlog za bavljenje glumom – izjavila je En Hatavej – Već od sutra počinjem sa pripremama za sledeću šetnju – dodala je glumica pre nego što je svoju šetnju tradicionalno završila ulaskom u Dolbi teatar, čime se ova manifesticija zvanično i završava.

Da podsetimo, prva šetnja crvenim tepihom održala se davne 1929. godine i do današnjeg dana nije poznat povod za njeno održavanje. Prema jednoj teoriji, u pitanju je običaj koji datira još iz paganskih vremena hodanja po užarenom uglju, a prema drugoj je do prve šetnje došlo kada je grupa glumica ušla u pogrešan autobus i umesto u studio 20 Century Fox, došla do Dolbi teatra, gde su neko vreme šetale tražeći reditelja.

Zanimljiv je podatak i da je u početku zamisao organizatora bila da zvezde šetaju po belom tepihu, ali se od toga odustalo jer bi u tom slučaju bili upadljivi krvavi tragovi od neizostavne tuče učesnika šetnje.

Ipak, godinama brojni kritičari ukazuju da šetnja crvenim tepihom nema više onaj glamur koji ju je nekada krasio. Jedno vreme se čak razmatralo i uvođenje nagrada za učesnike, ali se od toga odustalo jer se došlo do zaključka da bi većina nagrada bila unapred dogovorena čime bi se samo stvarala dodatna tenzija.

Redakcija Njuza

  1. Ja sam kaže:

    Мене ово подсећа на кинолошка такмичења у дресури.

  2. ariela kaže:

    Pa sta? I kod nas se prostre crven tepih na ulazu u Skupstinu da nase “zvezde” isto udju kao carevi…setise se inauguracije npr…milina gledati kakva gospoda kakve toalete i frizure…elita je to bre ej… treba da kleknemo kad prolaze…nije svako rodjen da seta po crvenom tepihu pa makar to bio i Beograd…

  3. Мало ја сам kaže:

    Od paganske tradicije hodanja po zaru sem crvenog tepiha, ostala je i navika da zenske osobe, zenskog pola, hodaju poluobucene. Jedne od pola na gore a druge od pola na dole( kao na slici)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *