njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. feb. 2011

Velika Britanija šalje svoje gastarbajtere na Balkan da bi pobedili na Evroviziji

Britanija procenjuje da je 20.000 njenih gastarbajtera na Balkanu dovoljno za trijumf u Nemačkoj

Vlada Velike Britanije donela je odluku da pošalje oko 20.000 svojih građana u zemlje bivše Jugoslavije, kao i u zemlje bivše članice Sovjetskog Saveza, kako bi povećali svoje šanse da pobede na takmičenju za pesmu Evrovizije, saopšteno je danas iz kabineta Dejvida Kamerona.

– Velika Britanija je jedan od osnivača takmičenja za pesmu Evrovizije, i u davnoj prošlosti je osvojila čak pet titula. Međutim, u novijoj istoriji plasman naših takmičara je poražavajući. Čak tri puta u poslednjoj deceniji naša zemlja je bila na poslednjem mestu, a 2003. godine imali smo nula bodova. Sve to drastično ugrožava imidž naše zemlje u svetu, možda i više od našeg učešća u ratu u Iraku, pa smo rešili da preduzmemo taktiku koju koriste balkanske i bivše SSSR zemlje – rekao je Kameron.

Tokom sledećeg meseca, britanska vlada poslaće oko 20.000 svojih nezaposlenih građana u Srbiju, Hrvatsku, Bosnu, kao i u bivše zemlje SSSR-a. Ti ljudi će u našoj zemlji raditi poslove kao što su pranje sudova u restoranima, čuvanje dece, dopunjavanje rafova  u supermarketima, održavanje higijene u javnim toaletima, i druge poslove za koje su građani Srbije slabije zainteresovani,  saznaje Njuz.

– Naša računica predviđa da će glasovi svih tih Britanaca u dijaspori doprineti da se šanse Velike Britanije za pobedu povećaju nekoliko puta. Jednostavno, rešili smo da primenjujemo strategiju pobednika. U poslednjih deset godina otkako je uvedeno SMS glasanje, na Evroviziji su pobeđivale Srbija, Estonija, Letonija, Ukrajina i uglavnom zemlje čiji veliki broj građana živi i radi svuda širom Evrope – izjavio je Džeremi Hant, britanski ministar kulture.

Premijer Cvetković naglašava da će dolazak britanskih gastarbajtera na rad u Srbiju biti podsticajan za domaću privredu, ali naglašava i opasnosti.

– Britanski radnici će biti blagotvorni za domaću ekonomiju jer će oni popuniti radna mesta za koja trenutno nema interesovanja, ali postoje tu i neke loše strane. Pre svega, postoji opasnost od stvaranja “britanske mafije” u Srbiji. Njihovi gastarbajteri mogu početi da se udružuju u kriminalne grupe koje će reketirati naše kafiće i male radnje na periferiji grada. Takođe, može doći do porasta kriminala ako Britanci budu počeli da kradu markiranu garderobu iz naših šoping molova kako bi je preprodavali u Engleskoj – rekao je Cvetković.

Istok Pavlović

 1. blekiize kaže:

  Istoče, burazere, mnogo si lud!!!

 2. Tetka kaže:

  Znam ja šta oni rade: kao počinje sa Evrovizijom, pa kao rade neke nebitne poslove, pa posle da traže i naše penzije…!
  E neće moći drugovi Britanci – podelite se pa ćete imati više glasova… ;) :))

 3. Tagore kaže:

  Engleska nije potpisala Schengen zonu, ali dvajes ‘iljada mladih engleskih gastarbajterica mogu biti korisnije za ‘English Mint Sauce’ i da nam pevaju ‘Mary had a little lamb’.
  U porodičnoj trci za Evroviziju i u skladu sa godinama dekice Kornelija, mišljenja sam da bi Nikica Kalođera, Arsenije Dedić, Miki Jevremović i Mikis Teodorakis više doprineli srpskoj pesmi mladosti. Za dekoraciju bi Bud Spencer igrao trbušni ples u svemirnoj kapsuli Vostok 3KA-2 zvanoj “Zvezdočka” od 9. marta 1961. godine.

 4. Jordan kaže:

  Vidjen je za par godina Britanski trzni centar negde na Novom Beogradu.
  Sav sam se najezio.
  Jbt, zasto Kinezi ne kupe Evropu i lepo ucestvuju na evroviziji?! Svake godine bi pobedjivali.

 5. slobodan london kaže:

  ja se dobrovoljno prijavljujem za povratak iako nisam nezaposlen

 6. Tagore kaže:

  Héhé, Jordan, Kina je već kupila Grčku, Španiju i druge…
  Muzika Azije nije pisana za Evropljana; sluša se “iznutra”, “solfeggio” ne postoji.
  Evo jedne zastarele iz filma “Kahit konting pagtingin” na meni bliskom porodičnom jeziku: http://www.youtube.com/watch?v=NsP12AzJ76Q

 7. spiderpig kaže:

  “Njihovi gastarbajteri mogu početi da se udružuju u kriminalne grupe koje će reketirati naše kafiće i male radnje na periferiji grada.”
  Borcha, here we come!

 8. hehh kaže:

  pa neka se razdjele na škotsku, irsku, vels i englesku, pa će imati više glasova

 9. Petar kaže:

  “Blue” ce pobediti i bez gastarbajtera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *