Unsplash
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. maj. 2023

Vlada najavila psihološku pomoć za ministre koji podnose ostavke

BEOGRAD, 9. maj 2023, (Njuz) – Vlada Republike Srbije najavila je danas da će obezbediti stručnu i psihološku pomoć za sve ministre koji podnesu ostavku. U saopštenju izdatom tim povodom navodi se da će biti ogranizovan tim psihoterapeuta koje bivši ministri mogu da kontaktiraju ukoliko osete potrebu zbog stanja izazvanog gubitkom funkcije.

– Vlada veoma ozbiljno radi na strategiji za pomoć ministrima koji podnesu ostavku. Osnovni cilj jeste pružanje podrške i sprečavanje dalje traumatizacije ljudi koji ostanu bez ministarske fotelje. To je specifična situacija, za njih potpuno nepoznata, i na svima nama koji ostajemo u Vladi jeste da im pomognemo da kroz to prođu bez težih posledica – objasnila je za Njuz premijerka Brnabić.

– Suočavanje sa gubitkom funkcije nije lako, ne samo za ministre koji postaju bivši već za sve nas u Vladi jer kada dođe do toga da neki ministar mora da podnese ostavku javlja se osećaj straha i nespokoja kod svih članova Vlade pošto sutra to možda može i nama da se desi. Zbog toga ću predložiti da psiholozi budu na raspolaganju i nama koji ostajemo na funkciji kako bismo lakše prebrodili tu traumu i stres – rekla je predsednica Vlade.

Premijerka je izrazila nadu i da će psihoterapeuti pomoći svim članovima Vlade da lakše prihvate postojanje pojmova koji im do sada nisu bili poznati, poput odgovornosti i morala.

-Ne moramo da ih primenjujemo u praksi ali bi nam značilo da umanjimo šok koji doživimo svaki put kada se pomenu naš moral i odgovornost – dodala je ona.

Soko Sokolović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *