njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. okt. 2022

Vlada očekuje da će građani u narednih nekoliko meseci razviti kolektivni imunitet na zimu

BEOGRAD, 28. oktobar 2022, (Njuz) – Samo par meseci deli Srbiju od sticanja kolektivnog imuniteta na zimu, smatraju u Vladi Srbije. Ovaj veliki uspeh nije došao preko noći i rezultat je rada svih ministarstava, ističu nadležni.

– Svi pokazatelji nam govore da imamo puno razloga za optimizam. Privikavanje na hladnoću se odvija odličnim tempom širom Srbije – kaže premijerka Ana Brnabić. – Najbolji rezultati su za sada postignuti u velikim urbanim sredinama, ali ni unutrašnjost Srbije ne zaostaje mnogo. Ako se ovakav trend nastavi, najteže zimske mesece ćemo dočekati sa uveliko razvijenim kolektivnim imunitetom na niske temperature – ubeđena je premijerka.

U vladi ističu da je ovaj uspeh utoliko veći jer će biti postignut mnogo pre razvijenih evropskih zemalja.

– Bili smo kritikovani, neopravdano optuživani za lošu organizaciju i nepripremljenost na ovakvu situaciju, ali smo pokazali da umemo da se izborima i sa najvećim izazovima, jasna je premijerka. Pogledajte okruženje i zemlje Evropske unije i videćete na one uveliko kaskaju za nama kada je razvijanje kolektivnog imuniteta na hladnoću u pitanju – poručila je ona.

Nova ministarka zdravlja Danica Grujičić poziva građane da poštuju mere vlade kako bi zimu i mrazeve dočekali potpuno spremni.

– Očekujem da ćemo već u decembru imati dovoljan broj imunizovanih građana što će nadležnim organima olakšati borbu sa hladnoćom. Građani moraju preuzeti svoj deo odgovornosti i ponašati se u skladu sa uputstvima vlade – poručila je Grujičić i najavila da će uskoro izaći pred javnost sa dokazima da je zima veštački stvorena u laboratoriji kako bi se uništili Kinezi, Srbi i Rusi.

Vladimir Vuković

  1. Зоран kaže:

    Мислим да је у овом случају термин “имунитет крда” прикладнији.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *