njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

19. okt. 2016

Vučić najavio ukidanje civilnog služenja sednica vlade

NIŠ, 19. oktobar 206, (Njuz) – Premijer Srbije, Aleksandar Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare povodom vanredne sednice Vlade Republike Srbije u niškoj kasarni izjavio da ozbiljno razmatra mogućnost ukidanja civilnog služenja sednica vlade.

– Istina je, ministri su se malo razmazili. Te tapacirana stolica na točkiće, te laptop, te autom na posao. To je sve luksuz – rekao je u vanrednom govoru Vučić, i dodao – bez koga se može. Time ćemo uštedeti. Nama, ne nekom tamo drugom. To je novac naših građana. A stolica k’o stolica. Mekana ili čvrsta, ona je stolica. Bila tapacirana ili drvena, suština je ista – na njoj se sedi. Svi uslovi za nesmetan rad vlade postoje i u kasarnama. Na posao se može doći autobusom. Nemamo mi luksuz za raskošne sednice vlade kao naši prijatelji i partneri iz bogatih zemalja, izjavio je premijer.

Ukidanjem civilnog služenja sednice vlade, novinarima se otvorilo sasvim očigledno pitanje – izgradnja nacionalne kasarne?

– Postoji takva mogućnost. Dugo razmišljam o tome. Izgradnjom i korišćenjem naiconalne kasarne postavlja se pitanje čemu zgrada u Nemanjinoj? I nju ćemo prodati, jer se nalazi na vrlo popularnoj lokaciji, a od dobijenog novca ćemo investirati u infrastrukturu i u nacionalnu kasarnu.

Kako njuz saznaje, prva nacionalna kasarna bi trebalo da bude mobilna. Kako je interesovanje za vojsku sve manje, a kasarne iz dana u dan sve praznije, pametno bi bilo privatizovati ih,

– Dovoljna nam je jedna kasarna za vladu. Čak i kada budemo išli na rekonstrukciju vlade, mobilna nacionalna kasarna ostaje sledećim sazivima vlade, zaključio je premijer.

Uroš Bogdanović

 1. Mrvica kaže:

  Tačno, stolica je stolica, a gpvno je govno. Uvek smrdi

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Premijerovim idejama za nove kredite nikad kraja!

 3. Ja sam kaže:

  Zar nije jeftinije da umesto kasarne bude bunker … u obliku misolovke.
  Jednom udjes i…gotovo…samo se plate troskovi iznosenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *