nazad na vrh

Vučić optužio bivšu vlast da je dovela SNS u Srbiju

I dalje se ispituje štetočinski uticaj SNS na Srbiju

BEOGRAD, 3. decembar 2021, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom vanrednog obraćanja da je bivša vlast koju je predvodila Demokratska stranka i Boris Tadić odgovorna zašto je Srpska napredna stranka u Srbiji.

– Nije SNS počela da deluje u Srbiji posle 2012. godine, već mnogo pre toga. Podsetiću vas da su svi ovi takozvani lideri opozicije, od Đilasa, preko Lutovca do Jeremića, svi oni koji su sada najglasniji protivnici Srpske napredne stranke, bili deo te bivše vlasti u vreme od kad i datira SNS u Srbiji, rekao je Vučić.

On je novinarima pokazao i dokumenta koja, kako je istakao, dokazuju da SNS u Srbiji postoji još od 2008. godine, a tada je, kako je ponovo istakao, na vlasti bila Demokratska stranka i Boris Tadić, koji je “i direktno napravio SNS od SRS”.

– Ako pogledate, videćete da je Srpsku naprednu stranku registrovao izvesni, samo da pogledam da ne omašim, izvesni Tomislav Nikolić koji je bio i njen prvi predsednik. To je bilo 21. oktobra 2008. Ponavljam, 2008, znači četiri godine pre nego što smo mi došli na vlast, istakao je Vučić.

Vučić je ponovio da aktuelna vlast neće donositi nikakve odluke ili rešenja o uticaju Srpske naprede stranke na Srbiju bez dogovora sa građanima Srbije.

-Nadležni organi trenutno rade analizu utucaja Srpske napredne stranke na Srbiju i kada bude bilo jasno da li je Srpska napredna stranka štetna ili korisna, onda ćemo rešiti da li joj se treba zahvaliti ili joj dati da nastavi da rovari dalje, zaključio je predsednik Vučič.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Prosla vlast i je dovela sns na celo drzave. Mozda ima ko se ne seca, ali ta razocarenja koja smo mi doziveli od smrti Djindjica do SNSa su ispraznila drzavu i sad nam je tako kako je. SNS nikog od nas nije razocarao, jer nismo ni mislili dobro. A DS …uzas.

  2. Ne može on nikad da kaže celu istinu pa to ti je. Koliko god bio u pravu za prvog predsednika stranke i uzroka njegove pojave, kada kaže da će se narod pitati za bilo šta, dok on vlada, nije mogao od istine više da se udalji!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix