I dalje se ispituje štetočinski uticaj SNS na Srbiju
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. dec. 2021

Vučić optužio bivšu vlast da je dovela SNS u Srbiju

BEOGRAD, 3. decembar 2021, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom vanrednog obraćanja da je bivša vlast koju je predvodila Demokratska stranka i Boris Tadić odgovorna zašto je Srpska napredna stranka u Srbiji.

– Nije SNS počela da deluje u Srbiji posle 2012. godine, već mnogo pre toga. Podsetiću vas da su svi ovi takozvani lideri opozicije, od Đilasa, preko Lutovca do Jeremića, svi oni koji su sada najglasniji protivnici Srpske napredne stranke, bili deo te bivše vlasti u vreme od kad i datira SNS u Srbiji, rekao je Vučić.

On je novinarima pokazao i dokumenta koja, kako je istakao, dokazuju da SNS u Srbiji postoji još od 2008. godine, a tada je, kako je ponovo istakao, na vlasti bila Demokratska stranka i Boris Tadić, koji je “i direktno napravio SNS od SRS”.

– Ako pogledate, videćete da je Srpsku naprednu stranku registrovao izvesni, samo da pogledam da ne omašim, izvesni Tomislav Nikolić koji je bio i njen prvi predsednik. To je bilo 21. oktobra 2008. Ponavljam, 2008, znači četiri godine pre nego što smo mi došli na vlast, istakao je Vučić.

Vučić je ponovio da aktuelna vlast neće donositi nikakve odluke ili rešenja o uticaju Srpske naprede stranke na Srbiju bez dogovora sa građanima Srbije.

-Nadležni organi trenutno rade analizu utucaja Srpske napredne stranke na Srbiju i kada bude bilo jasno da li je Srpska napredna stranka štetna ili korisna, onda ćemo rešiti da li joj se treba zahvaliti ili joj dati da nastavi da rovari dalje, zaključio je predsednik Vučič.

Bane Grković

  1. Mira kaže:

    Prosla vlast i je dovela sns na celo drzave. Mozda ima ko se ne seca, ali ta razocarenja koja smo mi doziveli od smrti Djindjica do SNSa su ispraznila drzavu i sad nam je tako kako je. SNS nikog od nas nije razocarao, jer nismo ni mislili dobro. A DS …uzas.

  2. Milan (nisam odavde) kaže:

    Ne može on nikad da kaže celu istinu pa to ti je. Koliko god bio u pravu za prvog predsednika stranke i uzroka njegove pojave, kada kaže da će se narod pitati za bilo šta, dok on vlada, nije mogao od istine više da se udalji!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *