njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. jul. 2010

Vuk Jeremić: “Sada znamo foru”

Nećete vi nas...

BEOGRAD, 27. jul (Njuz) – Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da će rezoluciju koja će biti podneta Generalnoj skupštini UN “biti napisana prema uputstvima MSP. Naćićemo neku neformalnu grupu ljudi da to napiše kako ne bi bilo argumenata da se papir proglasi nelegalnim. Mislim da će momci iz mog bridž kluba da posluže svrsi. Naravno, Srbija će diktirati šta da pišu i niko drugi ali će oni da potpišu. Ako je kosovskim Albancima to prošlo, što ne bi i nama. Sada znamo foru.”

Cilj rezolucije koju Srbija podnosi je da Generalna skupština UN potvrdi da je tumačenje odluke MSP prošle nedelje da secesionisti nemaju pravo na secesiju već samo na podnošenje deklaracije i samim tim moraju da promene ime u “podnosioci deklaracije”.

Ovaj lukav manevar naše diplomatije podržavaju sve zemlje koje bi izglasavanjem ove rezolucije u UN rešile problem sa secesionistima jer bi oni istog trenutka morali da prestanu tako da se zovu.

– Sa “podnosiocima deklaracija” već možemo da se izborimo. Zamislite terorističke napade podnosioca deklaracija? Pa ispali bi smešni. – izjavio je za Njuz izvor blizak jednoj od zainteresovanih vlada.

  1. jordan kaže:

    Ako, ne daj boze, Jeremic ovo procita…
    Odavno ovaj predlog nosi u srcu, eventualno i glavi.
    Sacekajmo sutrasnji br. Blica.

  2. Blagzor kaže:

    Ovo je tako luda ideja da može da uspe!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *