njuz-autor

AUTOR: urednistvo

24. aug. 2011

Zabrana prodaje novog tablet kompjutera u EU velika šansa Srbije

U Srbiji se očekuje najezda "tablet turista"

BEOGRAD, 24. avgust 2011, (Njuz) – Zabrana prodaje tableta Samsung Galaxy u Nemačkoj, zbog tužbe Apple-a da previše liči na iPad, koja se tokom narednih dana očekuje i u ostalim zemljama članicama Evropske unije, uticala je na drastičan porast broja građana Evropske unije primoranih da ovaj uređaj kupe u Srbiji, saglasni su domaći ekonomisti.

Iako je porast broja stranaca u zemlji primetan već poslednjih nedelja, predsednik Turističke organizacije Srbije Živojin Marković kaže da se “prava najezda“ može očekivati već početkom septembra i da se ovi posetioci u turističkim krugovima već nazivaju “tablet turisti”, naravno, ukoliko sutra sud u Nemačkoj ne odluči da ukloni zabranu prodaje.

-Tablet turizam bi mogao da postane najuspešnija grana srpskog turizma, od koje neće korist imati samo zvanični predstavnici ovog uređaja, kao i šaneri, već i svi građani Srbije. Stranci koji kupe Samsung Galaxy, sigurno će ubrzo želeti da ga probaju, a koja je lokacija za to bolja od neke kafanice u Skadarliji, klupe na Kalemegdanu, ili sedišta na turističkom autobusu koji kruži gradom – smatra Marković, koji napominje da će ovo znatno uticati i na promenu imidža Srbije, jer će je stranci uskoro poistovećivati sa ovim tabletom i gledati je kao zemlju visoke tehnologije.

– Gde bi nam tek bio kraj kada bi Apple tužio Samsung i u Rusiji i ostatku sveta – pita se Marković.

Među prvim kupcima ovog uređaja bila je nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je ovu šoping-turu iskoristila i da porazgovara sa zvaničnicima Srbije o priključenju Srbije Evropskoj Uniji.

– Ako ikada uđete u Evropku uniju, možda nećete više moći da prodajete ovaj tablet. Stoga, ne vidim zašto biste žurili – poručila je Merkelova dok je izlazila iz zemlje – Iskreno, sve što sam imala da kažem Tadiću i ostalim vašim političarima mogla sam da uradim i preko Skajpa, ali morala sam da dođem lično da bih kupila ovaj uređaj – dodala je Merkelova.

Samsungovog tablet uređaj u velikoj meri kupuju i domaći potrošači, uprkos iritantnoj reklami na Internetu u kojoj je dizajn velikog broja sajtova bio “ulepšan“ dodavanjem crnog okvira.

Viktor Marković

Marko Dražić

Dejan Nikolić

 1. Kick-Ass kaže:

  Dobar!

 2. Katarina kaže:

  O Bože koji ste vi carevi!!!

 3. himalajac kaže:

  a sta bi sa nasom “shljivom” o kojoj ste pisali

 4. Petar kaže:

  mislim da je Tablet turizam vec postojao kao razvijena grana turizma u Srbiji, pogotovo otkako imamo Exit i Gucu. Pored toga znacajno mesto imaju i Sljiva turizam i Rizla turizam

 5. gvozden kaže:

  samo samsung srbina spasava

 6. Jordan kaže:

  Ovo nije tako losa ideja.

 7. Синиша Р kaže:

  > “Gde bi nam tek bio kraj kada bi Apple tužio Samsung i u Rusiji i ostatku sveta – pita se Marković.”
  :D :D

 8. Синиша Р kaže:

  > Iskreno, sve što sam imala da kažem Tadiću i ostalim vašim političarima mogla sam da uradim i preko Skajpa, ali morala sam da dođem lično da bih kupila ovaj uređaj – dodala je Merkelova.

  :D

 9. Andrija kaže:

  ne kapiram u čemu je ironija… ovakve i slične stvari zaista su prava šansa za srbiju u odnosu na evropu i njene imbecilne zekkone. šta, treba da miniramo i svoju poslednju šansu tako što ćemo i na tom polju da se uvučemo u dupe briselu, a sve zato da bismo negde u dalekoj budućnosti priznali kosovo i bili neravnopravna članica nekakve unije?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *